Vähähiilarista meksikolaista ruokaa

Kun molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä tahoillaan, molemmat teini-ikäiset juniorit treenaavat aina koulun jälkeen, ei aina ehditä syödä yhdessä. Meillä tehdään niin aina kun se on mahdollista. Poltetaan kynttilöiä ja kokoonnutaan ison pöydän ääreen juttelemaan päivän tapahtumista ja nautiskelemaan hyvästä ruuasta. Maanantai-iltana on usein kiva tehdä jotain helppoa ja nopeaa ruokaa. Viileä ilma houkutteli mausteisen meksikolaisen valmistamiseen.

Meksikolainen ruoka sisältää yleensä aika paljon hiilareita. Se on kuitenkin erinomainen esimerkki siitä, että lähes jokaisesta ruuasta voi tehdä vähähiilarisen version. Hiilihydraatit ovat tacoissa, tortilloissa ja muissa jauhoista tehdyistä tuotteissa. Kaikki muu on proteiinia (lihaa, kanaa, juustoraastetta) ja kasviksia eli terveellisiä vhh raaka-aineita. Maku tulee mausteista ja lisukkeista. 
Paistoin pannulla sipulia, jauhelihaa ja reiluja siivuja paprikaa. Maustoin pippurilla, suolalla ja chilillä. Ladoin lautasille reilusti salaattia ja tuoreita vihanneksia, niiden viereen kuuman jauheliha-paprikaseoksen ja kaiken päälle lämmintä juustokastiketta, mausteista salsaa ja avokadoa. Jokaiselle lautaselle laitoin muutaman (3-4) tacolastua, mikä sisälsi vain hieman hiilareita ja oli ihan riittävästi antamaan meksikolaista tunnelmaa ja raksuteltavaa kastikkeiden kanssa. Tästä VHH meksikolaisversiosta tulee hyvä ja lämmin olo ilman ähkyä. 

Vähähiilarinen meksikolainen ateria

700 g jauhelihaa 
3 sipulia
2 isoa paprikaa
– paistetaan pannulla öljyssä ja maustetaan suolalla, pippurilla ja chilillä
2 dl juustoraastetta pinnalle
meksikolaisia mausteita maun mukaan (juustokastike, salsa, quacamole)
tuoretta salaattia ja vihanneksia lisukkeeksi
muutama tacolastu per annos koristeeksi kaiken päälle

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *