Vähähiilarinen marjajälkiruoka

Edellisen postauksen vähähiilarinen teehetki päättyi tietysti myös vähähiilariseen jälkkäriin. Mietin juuri, että oikeampi termi olisi hyvähiilarinen. VHH-ruokavaliossa ei ole tarkoitus karsia kaikkia hiilareita, vaan ennemminkin muuttaa ne hyvälaatuisiksi, jolloin ne myös vähenevät. Laadukkaat hiilarit, joita on marjoissa, vihanneksissa ja hedelmissä, ovat hitaampia, pitkäkestoisempia ja niitä on vähemmän kuin huonot ja runsaat hiilarit jauhoissa, sokereissa ja eineksissä. 
Tähän helppoon pikajälkiruokaan lastasin turkkilaista jogurttia muutaman lusikallisen astioiden pohjalle ja makeutin sitä Stevialla ja raikastin sitruunanmehulla.

Päälle laitoin reiusti sulatettuja pakastemustikoita, tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä. Ja pinnalle vielä puristus sitruunasta.

Eli ei tosiaankaan kovin ihmeellinen ohje, mutta raikas ja selkeän makuinen jälkkäri- tai välipalaherkku. Turkkilaisen jogurtin sijasta voi käyttää myös juoksevampaa luonnonjogurttia ja sekoittaa siihen vähän maustamatonta tuorejuustoa.
Tällä viikolla on tullut oltua niin paljon sisällä, että nyt häippäsen nautiskelemaan päivänvalosta ulkotöihin ennen teatteri- ja kyläilyiltaa. Ihanaa viikonloppua!

VHH Marjainen jogurttijälkiruoka, n. 20 g hh/annos
kahdelle:
2 dl turkkiaista jogurttia
hieman steviaa makeutukseksi
2 dl sulatettuja pakastemustikoita
3 dl tuoreita mansikoita
pari oksaa tuoretta minttua
Kommentit (1)
  1. Piisin lämmössä
    9.11.2014, 14:42

    🙂 Hyvähiilarinen 🙂 Hyvin kuvaa dietin luonnetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *