Uunipaprikat Beanitillä + herkullinen jogurttikastike

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Uunipaprikat Beanitilläpaprika

Uunissa pehmeäksi kypsyneet paprikat ovat niin herkullisia. Maku muuttuu täyteläisen makeaksi. Uunipaprikat sopivat myös todella hyvin täytettyinä. Yksi keltainen paprika sisältää ravitsemussuositusten mukaisen päivittäisen C-vitamiini annoksen. Punaisen paprikan C-vitamiinipitoisuus on 180 mg/100 g. Myös monien B-ryhmän vitamiinien, kuten B6:n sekä E-vitamiinin pitoisuus on korkea. Karotenoidit edistävät ihon hyvinvointia ja pintaverenkiertoa ja niitä on helposti saatavilla runsaasti paprikassa.  Uunipaprikat Beanitillä on makunsa lisäksi todella terveellinen ja helppo ruoka.

uunipaprikaherkullinen jogurttikastike

Tämä helppo resepti on täynnä makua. Tsatsikin tyyppinen jogurttikastike on vielä astetta maukkaampi mintun ja hunajan ansiosta. Se sopii herkulliseksi makupariksi tulisten täytettyjen paprikoiden seuraksi. Itse täytetyt paprikat koostuvat vain kahesta pääraaka-aineesta – suippopaprikasta ja Beanit Härkäpapusuikaleista. Niiden lisäksi makua on tuomassa valkosipuli, chili, inkivääri ja timjami. Runsas oliiviöljy pehmentää paprikoita ja tekee ruoasta täyteläistä.

Katso blogin muutkin ihanat Beanit Härkäpapusuikale -reseptivinkit sekä muiden härkäpaputuotteiden reseptit täältä.

beaniehärkäpapuhärkis

Uunipaprikat Beanitillä + herkullinen jogurttikastike

Ainekset (2 annosta)

3
suippopaprikaa
1 pkt
Beanit Valkosipuli ja yrtit
Tuoretta timjamia
1
Chili
2
Valkosipulinkynttä
Pala inkivääriä
3 rkl
Oliiviöljyä
Jogurttikastike
3 dl
Turkkilaista jogurttia
5 cm
Pala kurkkua
Paljon tuoretta minttua
2
Valkosipulinkynttä
1 tl
Hunajaa
Suolaa ja pippuria
0,5
Sitruunan mehua
40 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

  1. Leikkaa suippopaprikat pitkittäin kahtia ja poista siemenet.
  2. Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja raasta inkivääri ja sekoita pienessä kulhossa oliiviöljyn joukkoon.
  3. Hiero oliiviöljykastike paprikoiden sisäpinnoille.
  4. Hienonna noin kourallinen timjamia ja ripottele paprikoille.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  6. Paista Beanit Härkäpapusuikaleita pannulla noin 5 minuuttia.
  7. Ota paprikat pois uunista hetkeksi ja lisä Beanit Härkäpapusuikaleet tasaisesti paprikoille.
  8. Paista uunissa vielä 3-5 minuuttia.

Jogurttikastike

  1. Raasta kurkku, silppua minttu ja pilko valkosipulinkynnet pieniksi.
  2. Sekoita kurkku, minttu ja valkosipulit jogurtin joukkoon.
  3. Lisää hunaja, sitruunan mehu ja ripaus suolaa ja pippuria.
  4. Sekoita ja nauti täytettyjen paprikoiden seurana.
treeni-ja-ravinto reseptit hiilihydraatit kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *