Unien tulkinta apuna elämän haasteiden ratkomisessa

Unien tulkinta apuna elämän haasteiden ratkomisessa

Unien tulkintaa ja unimaailmaan tutustumista

No huh tätä elämää. Välilä tapahtuu niin paljon, että ihan huimaa. Nyt taas on sellainen kausi. Eli ei ehkä ihme, että viime yönä näin jo toistamiseen unta, että iso kuhiseva kasa tummia matoja valtasi jalkojani sisältäpäin. Sain niitä nypittyä irtikin, muta ne vain lisääntyivät kovaa vauhtia, kunnes heräsin.

Oli pakko kaivaa unikirja sekä muutamia kyseisen aiheen nettisivuja esiin. Jossain vaiheessa harjoittelin unien tulkintaa enemmänkin. Pidin muutaman kuukauden ajan unipäiväkirjaa ja opettelin muistamaan uneni – kyllä, sen oppii yllättävän nopeasti, kun kirjoittaa heti aamulla herätessään unen ylös, jo ennen kuin nousee sängystä. Äkkiä mieli oppii jotenkin automaattisesti muistaa unet, ne ovat kirkkaina mielessä aamulla ja niitä on helpompaa kirjoittaa unipäiväkirjaan. Siitä niiden eri vaiheita voi myös seurata helposti.

Jos samanlainen uni toistuu, on se jo unisarja, jolloin siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Silloin on syytä hieman tutkiskella unta ja miettiä, mitä se yrittää kertoa näkijälleen.

Näin siis jo toisen kerran unta näistä minua valtaavista madoista. Unen merkitys on yleensä ihan erilainen kuin mikä sen konkreettinen sisätö on. Pelottavakin tapahtuma unessa, kuten putoaminen, voi tarkoittaa vaikka suurta muutosta ja uuden alkua elämässä.

Saaristotalo

Tärkeää unien tulkinnassa on unen tunnetila. Onko ilma kirkas ja valoisa, onko tunelma miellyttävä ja kevyt? Vai onko sävy tumma ja tukala, niin kuin tässä matounessa.

Madot sisälläni-unen voi tulkita parilla eri tavalla ja molemmat sopivat elämäntilanteeseeni hyvin. Yksi tulkinta on se, että välillä tuntuu että energiaa ja aikaa ei riitä kaikkeen. Madot ovat energiasyöppöjä. Olisi syytä miettiä, onko käynnissä nyt jotain, mikä vie paljon energiaa ja mikä olisi syytä ravistella irti elämästäni juuri nyt.

Tähän minun on vaikeaa löytää vastausta. On totta, että aika on viime viikkoina ollut kortilla, eikä tunnu riittävän kaikkeen tarvittavaan, mutta olo on silti onnellinen, tasapainoinen ja nautin asioista, joita teen ja olen tehokas siinä, mitä teen. Olen myös onnistunut irrottamaan saaristoajalle viikonloppuja enemmän kuin vuosiin. En siis ainakaan mistään isommasta osa-alueesta ole valmis luopumaan. Tosin tarkemin mietittyäni ymmärrän, että nyt on aika selvittää eräs pitkään avoimena roikkunut asia työrintamalla. Jalat ovat unessa usein juuri työelämän aluetta – ja madothan valtasivat jalkojani.

Auringonsäteet

Tämän unen perusteella on myös aika kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan energiatasoon. Teen paljon energiaa lisääviä asioita; syön terveellisesti, liikun säännöllisesti, uin joka päivä meressä ja olen ollut terve ja aktiivinen koko syksyn. Nyt aion mennä nukkumaan aikaisemmin. Se on yksi konkreettinen asia, jolla voin lisätä energiaani ja jossa olen usein lipsunut viime aikoina.

Energian varastamisen lisäksi toinen tulkinta valtavan matoröykkiön kuhinaan sisälläni on kuohkeutus. Madot tekevät mullasta uutta, kuohkeaa kasvualustaa. Niiden kuhina minussa voi merkitä sitä, että olen valmistautumassa uuteen elämäntilanteeseen, luopumassa vanhoista toimintatavoista ja pääsemässä uusien alkuun. Sellaistakin on ilmassa ja siihen myös mielelläni keskityn.

Punamultaseinä

Unien tulkinta apuna elämän haasteiden ratkomisessa

Unimaailma on kiehtovaa ja sen tulkinta on kuin omaan sisimpään alitajuntaan tutustumista. Unien symboliikalla on tosiaan oma logiikkansa ja usein on hyvin ajatuksia avaavaa kuunnella tätä omaa alitajuntaa, pohtia sen lähettämiä viestejä ja ottaa niitä huomioon omissa valinnoissa ja toimintatavoissa. Parhaimmillaan unien tulkinta auttaa elämän haasteiden ja ristiriitatilanteiden ratkaisemisessa. Varsinkin silloin kun päivät ovat liian kiireisiä pysähtymiselle, saattaa unimaailma nostaa esille tärkeitä asioita alitajunnastamme.

Onko uni ja nukkuminen aihepiirinä sinua kiinnostava? Lisää uneen ja nukkumiseen liittyviä  kirjoituksiani löydät täältä. 

Rantasauna saaristossa

Näissä maisemissa ollaan taas haukkaamassa happea pari päivää. Täällä nukun yleensä todella hyvin ja palaudun arjen härdellistä. Näistä hetkistä täytyy ottaa kaikki irti, koska meren jäätyessä pitää odottaa taas pitkään ennen seuraavia saaripäiviä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *