Tonnikalatahna wasabilla – tuttua tulisuutta sushista

Tonnikalatahna wasabilla

Sushi on minusta ihanaa. Sen makuja voi vaihtelun vuoksi – ja valkoisen liian riisin välttämiseksi – toteuttaa hyvin muutenkin. Inkiväärilastut ja wasabi ovat olennainen osa sushin makunautintoa ja niitähän voi hyvin yhdistellä moneen muuhunkin ruokaan. Tulinen wasabi sopii erinomaisesti myös nopeaan tonnikalatahnaan.

Perinteisesti tonnikalatahna levitellään leivälle tai tarjoillaan uuniperunan täytteenä, mutta se sopii hyvin  myös tuoreilla viinirypäleillä höystettyyn salaattiin, tai yhtä hyvin voileipäkakkuihin tai suolaisiin piiraisiin. Toinen ihana yhdistelmä syntyy, kun levittelet siemennäkkärille tonnikalatahnaa ja lohkot pinnalle avokadon.

Tonnikalatahna wasabilla

1 purkki tonnikalaa oliiviöljyssä

100 g tuorejuustoa

puolikas punainen sipuli

tuoretta ruohosipulia

hieman suolaa ja pippuria myllyistä

1 tl wasabia

  1. Valuta tonnikala
  2. Kuori ja pilko punasipuli
  3. Silppua ruohosipuli
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *