The girl with a dragon tattoo

Tein tämän postauksen jo pari päivää sitten, mutta poikkeuksellisesti julkaisen sen nyt uudelleen, koska pienen sisäisen aikatauluvirheemme takia Juli lisäsi tähän paljon hyvää sisältöä nyt myöhemmin. Eli kannattaa vilkaista jo uudelleenkin, jos aihe on sinulle kiinnostava.

The girl with a dragon tattoo eli ruotsalainen ”perheenjäsenemme” Elinor lähti takaisin käytyään täällä Helsingissä juoksemassa maratonin ja viettämässä meillä pitkän viikonlopun.

Elillä on niin mahtavat tatuoinnit, että ne ansaitsevat päästä esitellyiksi. Kesämekko päällä Eli on kuin tyttö, jolla on vain yksi kaunis kukkatatuointi hartiassa. Mutta Eli nauraa itse, että hänen äitinsä itkee vieläkin aina nähdessään tyttärensä bikineissä.

Oikeasti Elin tatuoinnit ovat niin upeita, että ensimmäisenä tulisi mieleen ottaa niistä taiteellisia julistekuvia. Nappasin vain nopean kuvan sunnuntaiselta Allas Sea Pool päivältä, mutta Juliaanan kauniista Havaijin kuvista Elin tatuointeja löytyy paljonkin. Nämä kuvat ovat Kauain saarelta Polihale Beachiltä.

Ei muuten voi olla ajattelematta, että näkiköhän ruotsalainen Stieg Larsson jossain Elin ennen Lisbeth Salanderin luomista. Koko selän kokoinen tatuointi oli Elin toinen tatuointi, heti pienen ranteessa olevan härän horoskooppimerkin jälkeen. Nyt tatuointeja on jo noin 20, kuka niitä nyt enää laskee. Monesti puhutaan, että tatuoinnilla täytyy olla syvällinen merkitys. Monella Elin tatuoinneista on hyvinkin koskettavia merkityksiä, mutta monien merkitys on näyttää kauniilta ja tehdä kantajansa onnelliseksi. El kuitenkin sanoo, että jokaiselle tatuoinnille on myöhemmin syntynyt merkityksensä, vaikka niin ei olisi ollut tarkoituskaan.

Yhden tatuoinnin El on poistattanut. Oikeastaan prosessi on yhä käynnissä. Oikeassa kyljessä näkyy vielä kymmenennenkin laserpoistatuksen jälkeen hento jälki kaverin kanssa hetken mielijohteesta otetusta käsirautoja esittävästä tatuoinnista. Jokaista muuta tatuointia El rakastaa, vaikka niistäkin suurin osa on otettu hetken mielijohteesta. Vaikka vasempaan ojentajaan onkin tatuoitu lause ”Never regret a thing that once made you smile”, olisi nyt myöhemmin ajateltuna kuulemma käsirautojen tatuoimiseen ja laserhoitoihin käytetylle rahalle ollut muutakin käyttöä. El kuitenkin nauraa, että käsiraudat oli hänen ystävälleen ainoa tatuointi, Elin iholla lukuisat muut taideteokset edes vievät huomion pois yhdestä tatuoinnista.

Tatuointi on osa persoonaa

Oletko miettinyt, minkälaisen tatuoinnin  ottaisit, jos sinulla ei vielä ole yhtään. Tai mitä kuvia tai tekstejä haluaisit lisää? Asia on ajankohtainen meilläkin, kun poika ottaa lisää tatuointeja tänä kesänä. Tatuointi on minusta aina parhaimmillasn silloin kun se korostaa tai rikastuttaa omistajansa persoonaa.

Näin on Elilläkin. Hän on muutenkin ihana persoona, sinisilmäinen ”naapurin tyttö”, joka tekee mitä haluaa. Tai kuin moderni Peppi Pitkätossu, joka juoksee maratoneja, ajaa pinkillä Harlikalla,  heittää 70 km hiihtolenkkejä, matkustaa ympäri maailmaa ja hoitaa hyvin työnsä. Samoin Jenniferin, minikokoisen Peppi Pitkätossun. Elistä olisi vaikea olla pitämättä. Aitous ja ilo paistaa kauas, eikä hän peittele sitä yhtään tai keneltäkään.

Kun ihmiset kysyvät, mikä hänen salaisuutensa on, Eli vastaa, että hän vain tekee asioita, joita haluaa. Muut käyttävät aikansa suunnitteluun, kun Eli on jo toteuttanut unelmiaan. Aika hyvä elämänohje, joka noudattaa aika paljon sitä asennetta, josta kirjoitin postauksessa Voiko elämä todellakin parantua näin simppelistä asiasta?

Kommentit (2)
  1. Mielellään ei mitään tatuointeja kenellekään. Mielestäni tatuointi pilaa luonnollisen kauniin ihon, josta jokaisen täytyy pitää huolta. Iho on suurin elimenme (kuten vaikka maksa), vaikka harva sitä niin mieltää. Tatuointi lisää erilaisia ihotautiriskejä selvästi. Tatuointi ei todellakaan ole osa kenenkään persoonaa. Olisimme syntyessämme tatuoituja jos niin olisi tarkoitettu. Tatuointi ei vaikuta kenenkään pesoonaan, persoonallisuuteen tms. yhtään mitenkään. Se ei tee kenestäkään parempaa, hienompaa tai persoonallisempaa. Päinvastoin. Se voi pilata sen aidon, alkuperäisen ihmisen, sellaisena omana itsenään jona hän on syntynyt. Jos haluat välttämättä olla ”persoonallinen”, niin käytä mielummin muotivaatteita tai koruja tms. Ne voi ottaa pois tarvittaessa. Tatuointien poistaminen on paljon vaikeampaa. Moni katuu aikuisiällä nuorena ottamiaan tatuointeja. Uskomatonta aivopesua nykyään tämä tatuointi-vouhotus. Jopa alaikäisille lapsille otetaan tatuointeja!? Sairasta. Ainoat jotka oikeasti tästä hyötyvät, ovat erilaiset tatuointifirmat. Toivon totisesti että tämä typerä ”muotivillitys” menee pian ohi. Järjetöntä hommaa… 🙁

  2. Erittäin kaunis nainen ja todella makeet tatuoinnit! Itsekin ison selkäkuvan kantajana ihailen erityisesti isoja, näyttäviä kuvia ja erityisesti naisilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *