Thaimaalaiset riisipaperinyytit

IMG_7628

IMG_7583 (1) IMG_7595 (1) IMG_7604IMG_7614 (1)IMG_7619IMG_7627 (1)

Edellisessä postauksessa kerroin ihanasta löydöstä, aasialaisista herkkusienistä. Viime viikolla istuimme perheen kesken iltaa näpertelemässä terassilla thaimaalaisia riisipaperirullia. Kaikki rakastuimme niihin heti ja olimme samaa mieltä siitä, että niitä pitää saada uudelleen pian. Pienenpienten sienten valmistus löytyy siis tuosta edellisestä julkaisusta. Kaikki muut aineet käytimme raakana. Pilkoimme ne vain pieniksi paloiksi kippoihin ympäri pöytää helposti kaikkien saataville

Riisipaperit ovat käteviä ja hauskoja. Ne ovat todella kevyitä, melkein kuin ilmaa ja siksikin itselleni mieluisampia kuin esim. paljon valkoisia jauhoja sisltävät fajitat. Nostimme pöytään lämmintä vettä laakeaan, hieman lautasta suurempaan astiaan. Kova riisipaperi upotetaan veteen pieneksi hetkeksi, jonka jälkeen se on pehmeä. Siihen vain kerätään herkut kipoista, kastiketta päälle ja rulla kiinni. Rullan voi vielä dipatakin kastikkeessa. Toiseksi kastikkeeksi pikkukulhoihin laitoin soijakastiketta, johon sekoitin veitsellä pieniksi paloiksi leikattua inkivääriä ja toiseksi chilin, limen ja hunajan makuista Thai-kastiketta.

Näiden pikkuherkkujen sisällön koostumusta voi tietysti vaihdella. Vaikka tämä oli napalymppi, niin olisi varmasti moni muukin yhsistelmä. Minusta kaikkein tärkein ja ihanin yksittäinen thai-maun tuoja on tuore korianteri. Sen tuoksu ja maku on mielestäni aasialaisessa ruoassa kaikkein huumaavinta.

 

Aasialaiset riisipaperirullat

Kevätsipulia

Porkkanaa

Korianteria

Aasialaisia sieniä (Enoki ja Bumashrine -herkkusieniä, valmistusohje täällä)

Murksattuja cahsew-pähkinöitä

Katkaravun pyrstöjä

Riisipapereita

Soijakastiketta, jossa hienonnettua inkivääriä

Thaimaalaista kastiketta (käytin chili-lime-hunajakastiketta)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *