Syksyistä kuivausta, värjäystä ja säilömistä

SYKSY on hyvää kuivattamisen ja säilömisen aikaa. Osallistuin viime kuussa Rajamäen ja Greencaren järjestämään #salainen puutarha -tapahtumaan, jonka herkullisesta menusta syntyi useampikin postaus. Tapahtumassa kierreltiin Annalan ihanan tuoksuisissa hyötypuutarhoissa. Sen jälkeen siirryttiin rakennuksen viehättäviin sisätiloihin. Tässä hieman tunnelmaa niistä. 
Jo puutarhassa tutustuimme värjäyskasveihin –  Mitä väriterapiaa!! Luonnon omien pigmenttien hyödyntäminen on ihanan luonnollinen tapa hehkeiden värien aikaansamiseksi! Sisällä oli yksinkertaisesti siellä täällä pöydillä ja tuoleilla sanomalehdille leviteltynä toinen toistaan upeampia kasveja. Tämä violetti kukkameri oli oma suosikkini. 
Sisällä myös harjoiteltiin ihan käytännössä perinteistä säilömistä Rajalan etikoilla, joita on saatavilla  nykyään paljon monipuolisempi valikoima kuin ajattelinkaan. Jokaiselle paikalla olleelle bloggaajalle valmistui myös kotiinvimisiksi kurkkupikkelssipurkkeja. Pian olisikin listalla hyödyntää oppeja ja valmistaa kotona uutta pikkelssiä. Ulkoa löytyy vielä paljon hyodynnettäviä herkkuja!! Oikeastaan melkein kaikkia hyötykasveja ja hyväksi tiedettyjä villikasveja voi kuivata ja säilöä talteen. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *