Suuhun sulava VHH juustokakku – terveellisempää juhlaherkuttelua

IMG_4658700kakku.jpg
Tätä raikasta juustokakun ohjetta on luettu ja toivottu niin paljon, että nostan sen tähän äitienpäivän aaton reseptiksi.

Ihana juustokakku sopii hyvin kevään ja kesän juhliin, myös synttäreille, hääpäivään, ylioppilasjuhliin olkaapa.

Hyvä ystävämme ja päivänsankarin hoitotäti 13 vuoden takaa teki Julin synttärijuliin  tämän aivan superkauniin ja vähintään yhtä herkullisen kakun.

IMG_4662700uusi.jpg.jpg.jpg

Ja hei, eihän kakunkaan tarvitse sisältää jauhoja eikä sokeria, vaan tämäkin kaunotar oli täysin sokeriton ja mantelijauhe- ja hasselpähkinärouhepohjainen. Tällä kertaa en edes tarjonnut sokerillista versiota ja tämä maistui kaikille. Pikkuvieraillekin on kiva tarjota terveellisempää kakkua, joka sisältää hyviä protskuja ja öljyjä eikä, mene juhlatkaan sokerihumalahillumiseksi.

IMG_4784700.jpg.jpg

Juustokakun vähähiilarisen version voi tehdä periaatteessa mistä tahansa reseptistä korvaamalla sokerin makeutusaineella ja jauhot mantelijauheella. Kaunis koristesommitelmakin syntyi kokonaan luonnon taideteoksista, hedelmistä ja marjoista.

IMG_4663700.jpg.jpg

Juustokakun pinta on kaunis sellaisenaankin. Tässä kakussa oli vielä juhlava limen värinen kiiltävä koristepinta. Kiilteessä oli laimeaa limemehua ja tippa elintarvikeväriä liivatteella hyydytettynä.

IMG_4703700.jpg.jpg
Makeaksi ja raikkaaksi tarjottavaksi kakun lisäksi riitti kulhollinen sydänmeloneja ja jäisiä mansikoita ja juomaksi melonimansikkamehu.

IMG_4641700.jpg.jpg

Suolaisena tarjottiin lohi-papu-pähkinäsalaattia ja vuohenjuusto-artisokkasalaattia. Vieraita oli alle 20 ja tarjoilut riittivät mainiosti. Loppuillasta pääsin vielä tekemään ihanan pikkupoikavieraan kanssa hedelmäsmootheja – ja seuraavana päivänä kilahti puhelimeen kiva viesti, että smoothie-innostus jatkui vielä kotonakin 🙂
Paljon lisää sokerittomia ja viljattomia leivonnaisia löydät täältä. 

IMG_4781700.jpg.jpg

VHH-juustokakku, max 15 g hh/annos,
kahdellekymmenelle:

Suuhun sulava VHH juustokakku

Pohja:

n. 100 g voita
0,5 dl jauhemaista makeutusainetta (maista ja käytä maun mukaan)
1 kananmuna
n. 50 g hasselpähkinärouhetta
n. 50 g mantelijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa vaahdoksi voi ja makeutusaine. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa n. 15-20 min. 
 
Täyte:
2 dl kermaa vatkattuna 
2 keltuaista vatkattuna pienen määrän makeutusainetta kanssa
2 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan mehu
4 liivatelehteä
 
Vatkaa vaahdoksi valkuaiset, kermavaahto ja keltuaiset (tässä järjestyksessä, niin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä). Sekoita tuorejuusto keltuaisiin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liota pieneen määrään kuumaa vettä. Jäähdytä hieman ja sekoita sitruunan mehuun. Lopuksi yhdistä vielä kermavaahto ja valkuaisvaahto makeutusaineella muna-juustoseokseen. Nostele täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. 
 
Kiilteen voi tehdä vielä erikseen hyydyttämällä liivatteella laimeaa limemehua ja tipan elintarvikseväriä. 

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton ruokavaliot
Kommentit (4)
  1. Lioubov Andrianova
    3.6.2016, 10:10

    Moikka,

    4dl liivatelehteä kuulostaa vähän paljolta tähän kakkuun.

    1. inspirations
      3.6.2016, 19:27

      Todellakin!! Kiitos, että huomasit ja kommentoit. Liivatekehtiä tarvitaan 4 kpl, ei 4 dl. Korjasin sen nyt reseptiinkin.

    2. inspirations
      3.6.2016, 19:28

      Todellakin!! Kiitos, että huomasit ja kommentoit. Liivatekehtiä tarvitaan 4 kpl, ei 4 dl. Korjasin sen nyt reseptiinkin. Ihanaa, että olit tarkkana. Resepti on ollut tosi suosittu, toivottavasti monessa keittiössä ei ole syntynyt ihan kiinteää kakkua.

  2. Marjukka Teponoja
    3.7.2020, 08:22

    Hei, Jäin miettimään noita yhden palan hiilarimääriä. Ihan silmäillen ainesosia, en ymmärtänyt miten yhden palan hiilareiksi voi tulla 15g? Kakku näyttää ihanan raikkaalta ja menee kokeiluun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *