Super-pirrrrrteyttä joulukuuhun!!

Hyvää Joulukuuta ; ) Tuntuupa kivalta sanoa (kirjoittaa) se!! Tässä kuussa aion erityisesti keskittyä blogissa hyvään oloon ja yksi tärkeä osa sitä on terveellinen ja energisoiva ruoka. Joulu on herkuttelun aikaa, mutta onneksi se ei enää nykyään tarkoita epäterveellisiä valintoja. Ihan päinvastoin,  herkutella voi terveellisestikin, tai jopa superterveelisesti.
Viikonloppuna meillä oli taas paljon urheilua ohjelmassa. Tyttären lähtiessä jo aikaisin pelimatkalle, pakkasin evääksi ison pullollisen täynnä hyviä aineita helposti nautittavassa muodossa – eli muutamassa minuutissa valmistuvan superfood-pirtelön; kasvikunnan parhaita ja tehokkaimmin imeytyviä protskuja hamppuproteiinijauheessa, pitkäkestoista energiaa ja pehmeää makeutta kookosöljyn muodossa, vitamiineja ja väriä pakastemustikoista, Camu camu- ja Giji-marjajauheista. Camu camussa on mm. C-vitamiinia enemmän kuin missään muussa marjassa ja Gojissa yli 30 mineraalia, paljon B-ryhmän vitamiineja ym.
CocoVilta blogiin saamani tuotteet ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. Smootheja on helppo valmistaa, ne ovat tosi hyviä kaikkien mielestä ja lisäksi terveelliset aineet imeytyvät niissä nestemäisessä muodossa tehokkaasti. Jauhetuissa marjoissa myös ravinnerikkaat siemenetkin ovat sulavassa ja hyödynnettävässä muodossa. Varmastikin isoksi osaksi kiitos näille superfood-herkuille, on meillä säilytty kokonaan flunssilta ja muilta syksyn taudeilta ja energiaa on riittänyt sporttaajille menestyksekkääseen kauteen ja muutenkin moniin syksyn isoihin projekteihin. Energistä jouluuta ja uutta viikkoa!!
VHH mustikkainen superfood-smoothie, alle 20 g hh/pullollinen tai kaksi isoa lasillista:
2,5 dl paksua maustamatonta jogurttia 
3 dl pakastemustikoita
1 rkl hamppuproteiinia
0,5 rkl kookosöljyä
1 tl Goji-marjajauhetta
1 tl Camu camu-jauhetta
hippusellinen Steviaa
vettä tarpeen mukaan

Hurauta kaikki blenderissä kuohkeaksi. Käytä vettä sen verran, että smoothiesta tulee sopivan juoksevaa.

Kommentit (3)
  1. Hei! Tämä onkin kiva muistutus ja lisäsysäys ruokavalion tsemppaamiseen joulukuussakin!! Niin helposti tulee vajottua siihen herkutteluun, jota sitten tammikuussa katuu. Kiitos! t. Anu

  2. Kiitos vinkeistä! Näitä täytyykin varata kotiin talveksi. CocoVin valikoima näyttää hyvältä. t. Anne P.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *