Suolaiset pikkupurtavat ovat parhaita

Vielä yksi postaus lauantain juhlien VHH suolaisista pikkupaloista. Uuden vuoden aatoksi tekemämme juustotäytteiset pororullat olivat niin hyviä ja helppoja, että teimme niitä taas. Piparjuurijuustoa voi helposti tehdä itse raastamalla piparjuurta ja sekoittamalla sitä hieman tuorejuuston sekaan, mutta kaupasta sitä saa myös valmiina Cantadou-merkkisenä. 

Tytär pyöritteli näppärillä sormillaan ison pinon rullia hetkessä. Nyt käytimme ensimäistä kertaa ohuen ouita häränlihasiivuja – kun esim. uutena vuotena ostin siivut tosi paksuina. Yllättäen näistä ohuista olikin helpompi tehdä rullat. Juusto leviteltiin vain ohueksi kerrokseksi lihasiivun päälle leveällä voiveitsellä, nyytti kieritettiin tiukalle rullalle ja painettiin sormella tiukaksi.

Tarjolle kannataa laittaa myös verkko- tai hunajamelonisiivuja. Niiden ja suolaisen lihan liitton on ihana. Ohje näihin on uuden vuoden postauksessa täällä. En tiedä, olisinko kesällä eri mieltä, mutta minusta nämä rullat sekä edellisen postauksen Aura-salaminyytit sopivat erityisen hyvin juuri talven juhliin ja noutopöytiin.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *