Small Luxury Hotels of the World

Pariisin hotellimme Les Jarins de la Villa kuuluu maailman lalajuisen Small Luxury Hotels-merkin alle. Kyseessä ei ole ketju, vaan SLH-ryhmään on kerätty nimensä mukaisesti pieniä ylellisiä hotelleja. Samaan joukkoon on päässyt yksi helsinkiläinenkin hotelli, Hotelli Haven. Valitsimme hotellin aika sattumalta jo muutama kuukausi sitten, kun päätimme Pariisin matkasta – muistaakseni Booking.comista. Toki tarkastin myös hotellin omat sivut sekä joukon kommentteja, jotka olivat poikkeuksetta positiivisia. 
Olimme itsekin todella tyytyväisiä hotelliin, jonka saimme myös ajoissa varatessamme erittäin kohtuulliseen hintaan. Ne pari asiaa, jotka hotellissa ovat minusta tärkeimpiä, ovat hyvä sänky ja  kylpyhuone. Nämä saivat meiltä täyden kympin. Laadukas patja ihanine petivaatteineen auttoi syvään uneen Pariisin pitkien päivien jälkeen ja kutsui myös päikkäreille kesken ohjelmantäyteisten päivän.
Huomasimme muutenkin hyväksi rytmiksi viettää rauhallisen siestan iltapäivällä. Tuntui kuin yhdestä päivästä olisi saanut kaksi päivää, kun suunnittelimme kivan ohjelman sekä aamuksi että illaksi, emmekä edes yrittäneet paahtaa koko päivää putkeen. 
Huoneessa oli kahvinkeitin ja virvokkeita normaalin minibaarin lisäksi. Ja ne pienet, ihanat yksityiskohdat oli huomioitu; aina huoneeseen tultaessamme, oli siivooja jättänyt sängylle pienen rasian luksussuklaita ; )
Helteinen Pariisi osoittautui myös aika pölyiseksi kaupungiksi keskikesällä, joten osasimme todella arvostaa kaunista ja toimivaa kylpyhuonetta. Joka kerta hotellille palattuani menin ensin ylellisen sadesuihkun alle vilvottelemaan ja raikastumaan. Kaikki oli paitsi kaunista, myös toimivaa. Pesutuotteet raikkaan tuoksuisia ja laaduikkaita, eikä vesi valunut ympäri kylppäriä suuresta lasitetusta suihkutilasta.

Myös huoneen ilmastointi oli ehkä paras ikinä. Se ei paahtanut kurkkua kipeäksi yölläkään, vaan toimi miellyttävästi ja hiljaisen tasaisesti pitäen huoneen juuri säädetyssä lämpötilassa.
Yleiset tilatkin olivat pienet, kauniit, viihtyisät ja toimivat. Olimme jo etukäteen hymähdelleen mainostetulle ”puutarhalle, jossa pikkulinnut laulavat”, joka tosiaan löytyi ihan huoneemme vierestä. Aulassa oli pehmeitä sohvia tuoleineen, uusia lehtiä ja eri tunnelmaisia nurkkauksia. Hotellista löytyi myös pieni kuntosali sekä pari erilaista saunaa, joita emme kuitenkaan käyttäneet.
Aulan Honesty bar perustuu nimensä mukaisesti rehellisyyteen. Laadukasta teetä ja kahvia voi juoda ilman kustannuksia. Samppanjalasit ja muut drinkit voi annostella itse ja ne tulee merkata itse baarin listaan ja maksaa lähtiessä.

Hotellin sijainti, 5 Rue Belidor, oli erinomainen. Ympäristössä oli paljon viihtyisiä ravintoloita ja liikkeitä ja heti parin korttelin päässä häämötti Riemukaari ja koko keskusta. Voimmekin olla vain tyytyväisiä tähän hotellivalintaan ja suositella sitä lämpimästi muillekin Pariisiin matkaaville.
Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *