Seinen rannoilla

Seinen tunnelmissa jatkuu vielä tämä postaus. Edellinen postaus oli Pariisin läpi luikertelevasta joesta ja nyt kurkataan sen rannoille. Seinen rannat Pariisin alueella liitettiin Unescon maaimanperintöluetteloon 1991. Molempien puolien rantakaduilla voi ihailla joen vilkasta liikennettä, hengähtää istuskelemaan sopiviin koloihin, nurmikentille, patsaille ja paikoitain rantatuoleihinkin. 

Seinen eteläranta eli Vasen ranta, Rive Gauche, on taiteilijoiden suosiossa. Näkymät ovat tuttuja ihanista vanhoista leffoista ja tauluista ja ainain minun mieikuvissani juuri sitä alkuperäisintä Pariisia. Aikoinaan rannoilla seisoi paljon taiteilijoita telineineen ja canvaksineen. Nyt kadut täyttyvät enemmän kojuista, jotka lukitaan öiksi. Päivällä ne avautuvat myyntitiskeiksi ja telineiksi, joista voi löytää perinteisiä kortteja, kirjoja, vanhoja lehtiä ja julisteita.
Monet Seinen ylittävät sillat ovat nähtävyyksiä jo sinänsä. Eniten ”rakkauslukkoja” löytyy Ponts des Arts -sillalta. Sen ja Pont Neuf -sillan väliin kerääntyy paljon ihmisiä iltaisin . Silloin rantapenkereille istutaan picnicille, kuohuvalle, lukemaan kirjoja, ihailemaan auringonlaskun värejä ja kuuntelemaan katusoittajien ja bändien esityksiä. 

Vaikka en ensin meinannut enää edes postata näitä jo syksyllä kovalevylle jääneitä Pariisin tunnelmia, alkaa näitä katsellessa tullakin jo ihan Pariisi-ikävä. On sen niin ihana kaupunki pullollaan historiaa, hyvää ruokaa, muotia, taidetta ja oikeastaan ihan kaikkea, mitä voi eurooppalaiselta kaupunkilomalta toivoa. Muut Pariisin postaukset näet täällä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *