Salaatti vuohenjuustosta ja artisokasta juhlaan ja arkeen

Eilisessä postauksessa kerroin siitä, että meillä tarjottiin parin salaatin ”salaattibaari” viime lauantain synttärisuolaisina. Lohi-papa-pähkinäsalaatin lisäksi tehtiin vuohenjuusto-artisokkasalaatti. Siihen tuli myös reilusti kokonaisia kiehautettuja sokeriherneitä sekä toisesta tarjoilusta jääneet vesimelonin palat.
Pinnalle ripottelin silputtua ruohosipulia ja basilikaa. Ruccola on niin maukas salaatti, että sekin menee melkein yrtistä. Kastikkeeksi riitti basilikalla maustettu oliiviöljy.
Oikeesti, mun kulta täytti jo 15! Sniiff!!
Nykyään meiltä löytyy perheestä niin kätevä juhlatoimikunta, etten edes huomaa kun astiat, aterimet ja servetit alkavat jo kasaantua paikoilleen 🙂
Pidän paljon kauniista astioista. Kun ruokaa suunnittelee ja tekee sen hyvistä raaka-aineista, kruunaavat kauniit ja muistoarvoiset esineet ruokailusta arkenakin pienen juhlahetken.  Tykkään ylellisistä hopea-aterimista ja niillä syödään meillä melkein aina eli tietysti myös juhlissa. Ensimmäiset hopeiset aterimet saimme aikoinaan häälahjaksi ja sen jälkeen niitä onkin avattu monissa paketeissa jouluisin ja merkkipäivinä. Viimeksi viime kesänä saimme kalaveitset mieheni vanhemmilta ja nekin ovat päässeet jo ahkeraan käyttöön. Niitä keräämme myös kummilapsillemme. Ei ehkä kaikkein mieluisin lahja lapsena, mutta toivottavasti pääsevät ahkeraan käyttöön sitten aikuisena, niin kuin meilläkin.
Vanhaa Arabian Fasaanisarjaa on mieheni äiti kerännyt tyttärellemme jo vuosia erilaisista antiikkilikkeistä. Nyt siitä onkin kertynyt jo ihan täudellinen juhlapöydän sarja.
Appivanhempien aarteistoa, jonka saimme jouluaattona… Muistot ovat aina parhaita!
Tarjoilupäytään on hyvä tehdä ainakin pääraaka-aineista lista, jolloin maholliset ruoka-allergikot voivat valita itselleen sopivat. Jätin tästä salaatista mm. pähkinät pois juuri siksi, että niitä oli tuossa toisessa salaatissa ja aika monella on pähkinäallergia.

Näin jälkikäteenkin ajatellen salaattien tarjoaminen suolaiseksi vaihtoehdoksi oli oikein hyvä idea. Se noudattelee omaa VHH-ruokavaliotamme ja vieraatkin syövät mielellään usein jotain muuta kuin periteisiä leivonnaisia. Pikkuvieraat eivät aina ole salaattien ystäviä ja heille (tietysti muillekin halukkaille) oli tarjolla helppona vaihtoehtona myös pieniä karjalanpiirakoita ja munavoita.

VHH Vuohenjuusto-artisokkasalaatti meloonilla ja sokeriherneillä, max 15 g hh/annos:
Osana tarjoiluja n. 15 hengelle
Sekalaisia salaatteja 
2 tankoa vuohenjuustoa
2 purkkia artisokan latvoja säilykkeenä
500 g sokeriherneitä palkoina
pari palaa vesimelonia
ruohosipulia
basilikaa
(basilikaista) oliiviöljyä
*myöhmmin lisättynä: Myös öljyiset aurinkokuivatut tomaatit sopivat tähän salaattiin hyvin.

Leikkaa salaatit hieman pienemmiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle. Leikkaa vuohenjuustot pieniksi paloiksi. Valuta ja halkaise artisokat. Kiehauta ja jäähdytä herneenpalot. Paloittele pari siivua vesimeloonia. Irrottele tarvittaessa siemenet. Sekoittele aineet varovasti keskenään. Leikkaa pinnalle ruohosipulit ja basilikat ja lorauttele oliiviöljyä. 

Kommentit (1)
  1. Eija Sipilä
    19.5.2018, 11:51

    Tarkoittanet artisokanpohjia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *