Salaatti mozzarellasta, kevätsipulista ja makeista tomaateista

Salaatti mozzarellasta, kevätsipulista ja makeista tomaateista

Tänään tuntuu ensimmäistä kertaa ihan keskikesältä. Taivas on kirkkaansininen ja meri tyyni. Lokit kaartelevat loivilla liidoillaan ja laskeutuvat aina välillä nappaamaan kalan. Ilma on lämmin ja linnut sirkuttavat. Ja se, mikä kuuluu minusta aina ehdottomasti keskikesän parhaisiin merkkeihin, on kypsät makeat kotimaiset tomaatit.

Sain eilen juuri sellaisia kaupasta ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Pieniä, kirkkaanpunaisia, makean maukkaita suomalaisia tomaatteja. Niitä on ollut jo ikävä.

Tänään appivanhemmat pysähtyivät meillä saaressa mennessään vielä ulommas merelle viemään verkkoja. Jotain pientä virkistävää halusin tarjota ja parin minuutin ideana syntyi mozzarellasaaatti niistä ihanista tomaateista. Kevätsipulit varsineen korvasivat basilikan. Yksinkertainen oli taas kerran niin hyvää.

Salaatti mozzarellasta, kevätsipulista ja makeista tomaateista

Yhteen annokseen:

  • 2 kypsää tomaattia
  • puolikas mozzarella
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • merisuolaa ja pippuria myllyistä pinnalle
  • oliiviöljyä ja punaviinietikkaa kastikkeeksi
  • lopuksi puristus sitruunanmehua

Annos on juuri sopiva välipala kesäisenä päivänä viinilasillisen kanssa tai illallisen alkupalaksi.

 Laiturinnokka on ollut tämän päivän olkkari. Siellä on löhöilty, jumpattu, luettu ja otettu päikkärit.

treeni-ja-ravinto kivennaisaineet gluteeniton vitamiinit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *