Salaatti juustoista ja tulisista pähkinöistä

Punnitse ja säästä – kaupan pähkinävalikoima on ihanan kattava. Ystävillä iltaa istuessamme tutustuin  sieltä ostettuihin erilaisiin makeisiin ja tulisiin cashew-pähkniöihin – jotka toimivat hyvin sekoitettuinakin. Niinpä seuraavana päivänä marssin itsekin kyseiseen kauppaan ostamaan muutaman pussin eri makuisia cashewita. 

Niitä tuli popsittua sellaisenaan ja juuston kanssa. Erinomaisen säväyksen ne antoivat myös juustoiseen salaattiin.

Alle tuoretta salaattia ja vihanneksia, päälle Auraa, kermaista fetaa ja makeaa päärynää lohkoina ja keskelle kasa sekotettuja tulisia cashew-pähkinöitä – ja juustojen päälle vielä pinjansiemeniä ja loraus luomuhunajaa, mmm… Kastikkeeksi riittää oliiviöljy ja viinietikka.

Ostin ennen joulua keittiöön Ikean rosterisen kärryn, joka on toiminut ihan täydellisesti. Pöytään on aina sen verran kannettavaa astioineen, ruokineen ja juomineen, että ne on helppo lastata kärryyn, jonka sitten parkkeeraan ruokapöydän viereen. Niin pöydässä on hyvin tilaa syödä ja poltella kynttilöitä. Ja ruokailun jäkeen tyhjien astioiden lasti matkaa samassa kärryssä suoraan kohti tiskikonetta.

Tarkoitus oli myös kärryä hankkiessa, että minä lököttelen sohvalla miehen kanssa ja tytär tarjoilee meille teetä ja pikkupaloja kärrystä lentoemäntätyylisesti. Sellaista ei ole vielä päässyt tapahtumaan, vaan jostain syystä tarjoilu pelaa lähinnä toisin päin ; )


VHH juustosalaatti
alle 30 g hh/annos
salaattia ja tuoreita vihanneksia
fetaa
Brie-valkohomejuustoa
Aura-sinihomejuustoa
sekalaisia tulisia cashew-pähkinöitä (joita saa ainakin Punnitse ja Säästästä)
pinjansiemeniä
luomuhunajaa
oliiviöljyä
viiietikkaa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *