Ryhtipäiväkirja: tammikuussa -5 kg VHH ruualla (nyt 1,7), 5.päivä

7. päivän eli tiistain jälkeen tuloksia:
Keskiviikkoaamuna paino: yhteensä -1,7 kg ryhtipäoväkirjan alusta asti eli nyt paino on 300 g enemmän kuin eilen, mikä ei käytännössä haittaa mitään – ainahan paino hieman sahaa.
Unirytmi: klo 23.30-6.30 putkiuni – ensimmäinen enemmän kunnollisen pituinen yöuni!!! Tästä olen tosi, tosi tyytyväinen.
Tiistai 7.1.
Nukkumaan maanantai-iltana n. klo 23
Klo 3.45 Herään enkä meinaa saada unta takaisin, pari pientä torkahtelua aamlla eli unirytmissä edelleen paljon työstöä.
klo 9 Aamujooga ulkona, tekee tosi hyvää ja saan viikonlopun metsätöissä kangistuneisiin kylkiinkin taas veren kiertämään.
klo 9.30 Aamiainen; turkkijogurttia, iso omena, pekaanipähkinöitä.
klo 11 Töissä ensimmäisetä kertaa joulun jälkeen. Muillakin on tunnetusti jouluna karannut syöminen käsistä. Kollega ilmoitti juuri aloittaneensa ”sairaaladietin”. Siinä syödään kahden viikon ajan vain määritellyt ruuat, paljon salaattia, pinaattia, lihaa ja kalaa ja paino putoaa aina tehokkaasti. Tietysti se myös palaa, jos ei tee pysyviä muutoksia… Voi tuntua turhalta nipottaa muutaman kilon takia, mutta olen huomannut jo vuosia, että aineenvaihdunnan hidastuessa uusia kiloja on vaikea pudottaa, jos ei niihin reagoi nopeasti. Jokainen on parhaimmillaan siinä koossa, jossa itse viihtyy. Minä mielelläni pysyn samassa tutussa koossani. Silloin vaatteet mahtuvat, olo on energinen ja liikkuminen tuntuu hyvältä.
klo 13 Lounas, eväät töissä, mozzarellasalaatti: salaattia, 2 pientä avokadoa, 1 mozzarella, vihanneksia, muutama saksanpähkinä ja viinirypäle. Vettä ja teetä. 

klo 14 Muistin kaivella toimistolla vanhan kirkasvalolamppuni esille ja paistattelin sen valossa puolisen tuntia. Se olisi pitänyt tehdä jo aamulla, mutta valonvaje tuntuu niin suurelta, että luulisin, että mikä tahansa aika päivällä kelpaa nyt. Yleensä syön iltapäivän aikana hedelmän tai pari, nyt ei tehnyt mieli mitään. Lomalla tuli liikuttua niin paljon ulkona, että toimistossa istuminen ei juurikaan herätä ruokahaluja.Vesi ja tee riittävät.
klo 18.20 Kotona päivälliseksi kanafilee kermakastikkeessa, raejuustoa ja runsas salaatti oliiveilla ja kastikkeella, jossa on puolet pestoa ja puolet oliiviöljyä.

klo 18.50 – 19.30. Reippaalle sauvakävelylle pimeään sateeseen ystävän kanssa. Aloitimme sauvomisen jouluomalla ja vaikka sen ei luulisi paljon poikkeavan kävelystä, on energiankulutus ihan toista luokkaa, kun isot lihasryhmät yläkropassakin saavat työtä. Ulkona liikkuminen on vaan niin parasta, mitä tiedän. Olisi kiva käydä myös kuntosalilla, mutta kun työskentelen päivät sisällä, haluan ehdottomasti saada kaiken mahdollisen hapen liikunnan aikana. Sadekaan ei haitannut oikeissa varusteissa. Lisäksi ystävän kanssa lenkkeily käy terapiasta, kun samalla tulee käsiteltyä päivän ”tärkeät” asiat.
Kävelyllä kuulin, että joulukuusi kuljetetaan huomenna ilmaiseksi pois, kunhan se on ajoissa roskiksen vieressä. Siispä ohjelmassa kuusenkoristeiden poistoa ja muuta joulun pakkaamista. Se osoittautui niin kivaksi ja nostalgiseksi hommaksi, että siitä on  tulossa oma postaus.
klo 22.35 Iltapalaksi turkkijogrttia, omena ja pekaanipähkinöitä.
klo 23.00 Nukkumaan ja nukahdus n. 23.30. 
Keskiviikkona klo 6.30 heräsin!! Vihdoinkin 7 tunnin putkiuni eli PALJON, PALJON parempaan suuntaan. Illalla uni ei ihan heti tullut  – ja olin taas (aikomuksesta huolimatta) koneella vielä kymmenen jälkeen siirtelemässä kuvia. Selkeästi se tuo minulle uniolngelmia eli nyt pysyn oikeasti pois näytön valosta illalla myöhään. Luulen, että jättiloikan parempaan yöuneen toi tuo oleskelu kirkasvalolampun vaikutuksessa alkuiltapäivällä. Se auttoo kroppaa ymmärtämään vuorokauden suuntaa, kun muuten pimeys on aika tasaista. Huomaan saavani paljon hyötyä näiden pienten asioiden kirjaamisesta ja analysoinnista tämän ryhtipäiväkirjan avulla ja sama meno jatkuu taas tänään. Energistä keskiviikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *