Rapeat seesaminsiemen-riisipaperit salsalla ja avokadolla

Rapeat seesaminsiemen-riisipaperit tuoresalsalla ja avokadotahnalla

salsa seesaminsiemenetRapeat seesaminsiemen-riisipaperit tuoresalsalla ja avokadotahnalla: Muutama kuukausi sitten ostin seesaminsiemem-riisipapereita Thai-kaupasta ja yritin käyttää niitä tavallisten riisipaperien tavalla eli uittaa hetken lämpimässä vedessä, kunnes ne pehmenisivät ja voisin täyttää ne erilaisilla herkuilla. Eivät pehmenneet, vaikka uitin kuinka pitkään.

Onneksi olin ihmetellyt tätä asiaa ystävälleni, joka muutaman viikon päästä lähetti videoviestin rapeiden palasten rouskuttelusta ja vinkin, että ne pitääkin paahtaa uunissa rapeiksi ja sen jälkeen niistä voi halkoa sormin paloja ja rouskutella vaikka erilaisten dippien kanssa kuin näkkäriä.

Avot, niistähän tyli ällistyttävän hyviä ja nyt ne ovat meillä yleistyneet iltapaloiksi aina silloin tällöin. Tässä alla tämän hetken suosikkiyhdistelmämme: ihanan valkosipulinen salsa ja avocado sekä niitä tasoittamaan kermaviili. Ihan älyttömän hyvää!!

Riisipapereita saa Thai-kaupoista ja isommista ruokakaupoista. Yhdestä riisipaperipaketista riittää vaikka kuinka moneksi kerraksi, koska tällä tavalla syötynä niitä menee vain 1-2 / henkilö kerrallaan, dipit on tässäkin se tärkein ja täyttävin juju.

Rapeat seesaminsiemen-riisipaperit tuoresalsalla ja avokadotahnalla

Seesaminsiemen-riisipapereita

Avokadotahna

Tuoresalsa

Kermaviilikastike

  1. Lämitä uuni 200 asteiseksi ja paahda riisipapereita siellä n. 3 min. kunnes ne ovat hieman pullistuneet ja niistä voi lohkaista sormin paloja.
  2. Valmista salsa aikaisemman ohjeeni mukaan. Sitä ei tarvitse pilkkoa kovin pieneksi, vaan sen voi jättää vähän salaattimaiseksi (niin kuin kuvissa ylhäällä).
  3. Valmista avokadotahna eli quacamole aikaisemman ohjeeni mukaan.
  4. Kermaviiliohje löytyy täältä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *