Raikkain aamusmoothie karviaisista, omenoista ja hamppuproteiinista

*yhteistyössä CocoVi
Koulujen ja töiden pyörähdettyä taas kunnolla alkuun – ja syksyisempien säidenkin saavuttua – tarvitaan vähän lisäsysäystä energiatasoon. Itselläni on ohjelmassa tällä viikolla kunnon unirytmien aloittaminen, ulkoliikunnan lisääminen ja ruokavalion skarppaus. Eli lisäenergiaa napataa nyt kaikin keinoin ; )
Olen testaillut CocoVin terveellisiä ja monipuolisia luomutuotteita aina silloin tällöin ja nyt blogiyhteistyössä sain valita mahtavan paketin tuotteita syksyn energiaboostiksi. Niinpä erilaisia superfoodtuotteita tullaan täällä blogissakin näkemään enenevässä määrin.
Karviaiset ovat nyt parhaimmillaan. Yhdistin niitä maanantaiaamun smoothieen luumujen ja viime syksynä pakastamani omenasoseen kanssa. Mausteeksi vielä oksallinen voimakkaan makuista kuolemattomuuden yrttiä ja proteiinilisäksi luonnonjogurtin sijasta CocoVin hamppuproteiinia.

Se on luonnonmukaisesti hampunsiemenistä  tuotettua jauhetta, josta puolet on protskua, yli 20% kuituja ja runsaasti elimistölle tärkeitä aminohappoja. Hampunsiemenissä on kaikkein kattavimmin proteiinia koko kasvikunnasta. Sen proteiinit ovat helposti imeytyviä ja siten ihmiskehon parhaiten hyödynnettävässä muodossa. 
Tästä smoothiesta tuli todella raikas ja hyvänmakuinen ja sitä aion nauttia uudelleenkin. Maku muistuttaa vähän lapsuuteni vispipuuroa. Tämä on ehkä yksi tämän kesän suosikkismootheistani ja lisäksi hyvin energisoiva ja puhdistava. Puhdistavia aineita ja vihersmootheja aion lisätä ruokavalioon nyt hyvää tahtia koko viikon ja jatkossakin. Niiden avulla saa hyvää energiaa ja jaksamista syksyyn.
Smoothiessa ravintoaineet ovat murskatussa ja nestemäisessä muodossa ja imeytyvät parhaiten. Smoothien lisäksi aamiaiseni sisälsi ison mukillisen ihanaa teetä, jonka sain ystävältä Kreikan tuliaisina sekä lasillisen vettä. 

Vesilasin juon aina ihan ensimmäisenä jo ennen aamujoogaani ja toisen lasillisen aamiaisella. Nesteytys on hyvä muistaa heti aamusta alkaen enegiatason ylläpitämiseksi. Energistä arkiviikon alkua!

VHH karviaisismoothie, alle 20 g hh/iso lasillinen 
pussillinen pakastettua (sokeritonta) omenasosetta
kourallinen tuoreita karviaisia
luumu
muutama lehti kuolemattomuuden yrttiä, jos sellaista on
lusikallinen hamppuproteiinia
vettä

Laita blenderin pohjalle hieman sulatettu omenasose. Kaada päälle vettä, puhdistetut karviaiset, luumu ilman kiveä, yrtti ja hamppuproetiinijauhe. Lisää vielä vettä aneiden pintaan asti. Hurauta tasaiseksi soseeksi ja nauti heti. Vitamiinit alkavat haihtua, jos seisotat pirtelöä.
Kommentit (1)
  1. Hei! Hyvä idea, karviaisia smoothieen. Ja täytyykin hommata hamppuprotskua, se säilyy ja on parempi kuin maitotuotteet. Kiitos muistutuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *