Raikas marja-mascarpone

Raikas marja-mascarponeMustikat ja mansikatMarjat lasissa

Mansikat

TarjotinTarjottimella Aineet Marjalautanen Mansikka balsami kastike Marjat lautasellaMinusta kovinkaan moni herkku ei päihitä kesällä tuoreita marjoja. Ne ovat suurta herkkua ihan sellaisenaan ja aloitan tuoreiden mansikoiden himoitsemisen jo aikaisin keväällä, kun espanjalaiset marjat löytävät tiensä tänne Suomeen. Mutta ”oma maa mansikka” -tyylisesti voin yhtyä yleiseen mielipiteeseen siitä, että ehdottomasti parhaita ovat kotimaiset marjat ja niiden kulta-aikaa eletään parhaillaan. Mansikoista ja mustikoista kun vain on niin vaikeaa saada tarpeekseen.

Marjat ovat parhaita sellaisenaan, enkä millään raski niitä liikaa käsitellä, mutta astetta kiinnostavamman herkkuannoksen niistä saa loihdittua lisäämällä seuraksi mascarpone-vaahtoa, tuoretta minttua, sitruunan kuorta sekä hieman Rajamäen Mansikka Balsamikastiketta. Se on makea, käyttövalmis kastike, jonka herkullinen väri tulee porkkanasta ja omenasta. Muutama tippa marjoille tai sekoitus mascarpone-vaahtoon korostaa kiinnostavasti marjojen makua.

Mascarpone-vaahtoa, marjoja ja yrttejä voi annostella erilaisiin astioihin riippuen herkuttelijoiden iästä, kattauksesta ja tilaisuuden rentoudesta. Raikas marja-mascarpone tarjoiltiin meillä ”tilausten” mukaisesti laseista tai matalista lautasista ja nautiskeltiin kesäisesti saaressa auringonpaisteessa. Näyttävä annos syntyisi myös yhteen suureen maljaan, josta jokainen voisi annostella omaan astiaansa sopivan määrän kesäherkkua.

Raikas marja-mascarpone

neljälle

tuoreita mustikoita ja mansikoita

tuoretta minttua

2 dl kuohukermaa

250 g mascarponevaahtoa

hieman luonnon steviaa (tai 0,3 dl ruokosokeria tai 2 rkl hunajaa)

1 luomusitruunan kuori

Rajamäen Mansikka Balsamikastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone. Makeuta vaahto. Asettele tarjoilulautasille tai -laseihin kauniisti marjoja, vaahtoa ja mintunlehtiä. Asettele päälle kuorimaveitsellä raastettuja paloja pestyn sitruunan kuoresta.

*Yhteistyössä Rajamäen

Kommentit (2)
 1. Oi onpa ihanan ja raikkaan näköinen kesäherkku:)
  https://love-sannar.blogspot.com

  1. inspirations
   28.7.2016, 10:48

   Kiitos Sanna! Siitä tulikin tosi hyvää – ja helposti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *