Raikas mansikkakakku ripauksella piparminttua

Alkuviikon postauksia tein lauantain rippijuhliemme suolaisista ruuista. Jälkkäritarjottavat olivatkin aika selkeät: tuoreita mansikoita, hedelmäpaloja, vaahtokarkkeja ja mansikkakermakakut.
Juhlasankarin eli tyttäremme oma toive oli rento ja kesäinen tuoreista mansikoista tehty raikas kakku.  Ei siis marsipaania, krumeluureja tms. Meillä ei ole vuosiin ollut juhlissakaan ihan ”perinteisiä” kakkuja, vaan aina vähähiilarisia, kuten ihana VHH-juustokakku täällä.  Silloin vehnäjauhot on korvattu mantelijauheella tms ja sokeria ei ole käytetty. Niin varmasti myös jatkossa. Nyt kuitenkin vieraita oli niin pajon ja useammalla myös pähkinäallergia, että päätimme tarjota ihan perinteistä kakkua.
Tuoreissa mansikoissa oli päällä hieman piparminttuaromia ja mintunlehtiä. Täyte oli ihanan raikasta tuorejuustomansikkaseosta. Kakut saivat taas kiitosta. Niistä kiitos kuuluukin hyvlle ystävällemme, joka on myös päivänsankarin lapsuuden ajan hoitaja. Jos muuten kaipailet näyttäviä, herkullisia ja sopivasti hinnoiteltujakin kakkuja pääkaupunkiseudulla, annan mielelläni kakkutaiturin yhteystiedot eli voit kysyä niitä minulta sähköpostitse. Mitä erialisimpia kakkuja voi hyvin tiedustella. Ja vaikka tällaisen mansikkakakunkin voi tosiaan tehdä tai tilata vähähiilarisena ja vähintään yhtä maukkaana versiona.

Vaikka juhlapäivänä ei päästy nauttimaan lainkaan näin ihanista kesäilmoista, löytyi siitäkin jotain positiivista; sain kakut säilymään tarjoiluun asti hyvinä viileässä kuistin pöydällä, kun jääkaapissa ei enää olisi ollut suurille kakuille tilaa.

Tytär itse ja vieraat olivat kovin tyytyväisiä näihin kakkukaunottariin. Itse olin myös tyytyväinen ideaan käyttää tarjoiluastiana Ikean suurta vaaleaa puista pyörivää juustotarjotinta. Päällystin sen foliolla ja kakkupaperilla sekä -pahvilla. Kakku oli paljon helpompi siirtää siihen kuin reunalliseen astiaan ja leikkaaminen kävi pyörivyyden takia erityisen kätevästi. 

 Ihanaa sunnuntaita!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *