Punajuuri-vuohenjuustokeitto hurmaa herkullisuudella ja kauneudella

Punajuuri-vuohenjuustokeitto hurmaa herkullisuudella ja kauneudella punajuuret soseutus punajuurikeitto

Tämä on yksi lempikeitoistani. Tai hmmmm… olenkohan sanonut niin jo kovin monesta keitosta, koska oikeastaan pidän todella paljon niin monista. Varsinkin vihannessosekeitoista, jotka ovat vähän kuin salaatin korvikkeita talvella. Pehmeitä ja lämmittäviä. Punajuurikeitto on kauniin ja houkuttelevan väristä ja sen voi huomioida jo pinkkiin sopivalla kattauksella. Vuohenjuusto on hyvä pakupari punajuurelle, keitossakin.

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1/2 kg punajuuria

1 punasipuli

1 l vettä

mustapippuria, suolaa

100 g vuohenjuustoa

1 dl kermaa

  1. Kuori ja pilko punajuuret ja sipulit ja keitä ne pehmeiksi vedessä.
  2. Kaada osa keitinvedestä toiseen astiaan (voit tarvita sitä myöhemmin).
  3. Muussaa punajuuret sauvasekoittimella.
  4. Lisää sekaan vuodenjuusto pieninä paloina sekä kerma.
  5. Soseuta koko keito hyvin ja mausta.

severin

Keittorakkauteni takia ei ollut vaikea valita keittiöön jotain tarpeellista, kun sain ehdotuksen ruotsalaisesta, reilu vuosi sitten Suomessa avatusta verkkokauppa Kitchentimesta. Sauvasekoitin on ollut jo ikuisuuden hankintalistallani. (Joku on voinut ehkä ihmetelläkin, miksi teen kaikki keitot tehosekoittimessa). Nyt siihen tuli helppo ratkaisu ja tämä oli ensimmäinen ruokani, jonka valmistin Severin-sauvasekoittimellani, joka on oikeastaan osa isompaa settiä, johon kuuluu myös silppuri vispilä ym. Todennäköisesti silppuri on seuraavaksi käytössä.

Halusin tehdä sauvasekoittimellani ensimmäiseksi nimenomaan tätä värjäävää punajuurikeittoa (joka on ollut mielessä jo useamman viikon), ettei sitä tarvitse turhaan siirrellä kattilasta blenderin kannuun ja ruiskia ympäri keittiötasoja. Sekoitin toimi niin kuin pitääkin ja mieskin tuli kommentoimaan sen miellyttävää hiljaisuutta. Minusta hintalaatusuhdekin vaikuttaa hyvältä. On tuolla verkkokaupassa vaikka mitä muutakin, kannattaa tsekata, jos kaipaa vaikka ruoanrakastajien joululahjahankintoihin inspiraatiota ja helpotusta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *