Punaisen aitan rapujuhlat, Part I

Saaristotalossa taas. Samppanjat kylmästä, villasukat ja villapaita päälle, koska illat ovat jo kylmiä. Pieni kävely taas pientä polkua pitkin lahden toiselle puolelle, sinisen talon ja punaisen aitan pihapiiriin, veljeni siskon eli natoni perheen järjestämiin rapujuhliin. Samassa paikassa juhlittiin ulkona kesäjuhlapäivänä.  

Punainen aitta on oikea idylli. Se on vanhaa käsinveistettyä hirttä, ulkoa punamultainen ja  sisältä raikkaan vaaleansininen. Esineet ovat kauniita tunnelmaan sopivia. Ikkunanäkymä suoraan ulapalle. Isäntäpari on laittanut sisälle pitkän, kauniisti koristellun rapupöydän.

Kylmä samppanja ja ravut tuoreen tillin ja sitruunan kanssa olivat herkullisia. Minä sain kuoria niitä myös vieressä istuvalle 1-vuotiaalle kummipojalle, joka ihastui niihin täysin. Pikku kulinaristin ammattikin on jo selvä. Poika on sellainen hyvästä ruuasta nautiskelija, että ruokakriitikkohan hänestä tulee. 

Rapujen jälkeen siirryttiin ulos, kun isäntä kypsytti pääruuaksi vasikan fileet muurinpohjapannulla. Siitä vielä pian uusi postaus.

Rapujuhlien herkut, max 30 g hh/annos:
Rapuja, reilusti
Sitruunaa
Tilliä
1-2 pientä paahdettua leipää
Voita
Vähähiilarista juomaa, kuten kuivaa samppanjaa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *