Pizza Margherita Härkis-kukkakaalipohjalla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Pizza Margherita Härkis-kukkakaalipohjalla

Pizzapäivän voi hyvin pitää niin usein kuin haluaa, kun pohjan tekee maukkaista ja ravinnerikkaista aineista. Lupaan, että tämän pizzapohjan maku on vähintään yhtä hyvä kuin jauhopohjassakin. Kukkakaalipizza oli jo jonkin aikaa sitten suosittu hittiresepti somessa. Härkis Rouheseos sopii hyvin siihen mukaan ja lisää samalla proteiinia ja ravintoaineita pohjaan.

Täytteen voi tehdä oman maun mukaiseksi, niin kuin pizzan aina- mutta ainakin meillä kisakatsomoissa ja peli-illoissa Pizza Margherita toimii aina, vai kukapa ei himoitsisi tomaattikastikkeen, mozzarellan, basilikan ja valkosipulin tuoksuvaa komboa?

Pizza Margherita Härkis-kukkakaalipohjalla

2:lle

Pohja:

1 iso kukkakaali

3 kananmunaa

3 rkl HÄRKIS® Rouheseosta

(1,5 rkl psylliumia)

1 tl pippuria

0,5 tl suolaa

Tomaattikastike:

1 prk Mutti-tomaattimurskaa

3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl vaaleaa balsamietikkaa

1 tl hunajaa

ripaus suolaa ja pippuria

basilikaa (tuoretta tai kuivattua)

Täytteet:

2 buffalo mozzarellaa

0,5 dl raastettua parmesaania

Baslikan lehtiä

  1. Jauha kukkakaali blenderissä tasaiseksi.
  2. Kaada raemainen jauhettu kukkakaali kulhoon ja jauha Härkis rouheseos jauhoksi.
  3. Kaada jauhettu Härkis rouheseos kukkakaalin joukkoon.
  4. Sekoita kukkakaalin ja rouheseoksen joukkoon kananmunat, suola ja pippuri sekä psyllium.
  5. Muotoile pellille taikinasta haluamasi mallinen pizzapohja ja painele tasaiseksi.
  6. Esipaista pohjaa noin 15-20 minuuttia 200 asteessa.
  7. Valista tässä välissä tomaattikastike: Kaada tomaattimurska kattilaan ja pidä sopivalla lämmöllä niin, että kastike kiehahtaa, mutta ei pala pohjaan.
  8. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää mukaan myös oliiviöljy, vaalea balsamietikka, hunaja sekä suola ja pippuri. Silppua joukkoon tuoretta basilikaa tai lisää ripaus purkista. Sekoittele.
  9. Kun kastike on kiehahtanut, jätä se hautumaan kattilaan miedolle lämmölle pizzapohjan odottelun ajaksi.
  10. Ota pizzapohja uunista ja lisää täytteet: Pohjalle hiukan oliiviöljyä ja seuraavaksi tomaattikastike. Leikkaa mozzarellat siivuiksi ja asettele pizzan päälle. Raasta reilusti parmesania ja lopuksi tuoreita basilikan lehtiä.
  11. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes se näyttää kypsältä.
  12. Lisää vielä tuoretta basilikaa halutessasi.

P.S. Paljon lisää ihania Härkis-herkkureseptejä voit selailla täällä.

 

 

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *