Pitaleivät maukkaan tulisella Beanit-kasvistäytteellä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Pitaleivät maukkaan tulisella Beanit-kasvistäytteellä

Ihanaa isänpäivää! Näpyttelen läppäriä juuri matkalla miehen vanhempien luo Hämeenlinnaan. Onpa hauskaa, kun nyt syksyllä ohjelmassa on ollut ajanviettoa sukulaisten kanssa.

Minulla on todella paljon serkkuja ja viikko sitten näimme pitkästä aikaa heidänkin kanssaan. Isäni oli yksi kahdestatoista sisaruksesta, ja ravintolassa olikin aikamoinen hälinä, kun mukana oli meidän lisäksemme seuraavaa polvea eli pikkuserkkujakin.

Tänään isänpäivää vietetään tosiaan miehen perheen kanssa. Hänen molemmat sisaruksetkin tulevat perheineen, joista toinen reissaa paikalle yllätyksenä Leviltä asti.

eggplantpitaleipä

Minusta ihanan ruoan merkitys korostuu entisestään syksyllä. Ystävien ja sukulaisten kanssa kokoonnutaan syömään yhdessä useammin ja myös koti-iltoina ruokailuista on kiva tehdä pieniä arjen juhlahetkiä.

Tämän postauksen resepti onkin ihanaa arjen herkkua parhaimmillaan. Pannulla helposti ja nopeasti paistuvat Beanit Härkäpapusuikaleet, mausteiset kasvikset ja  astetta maukkaampi tsatsiki sekä tuoreet vihannekset tekevät täytetyistä pitaleivistä myös ihanan freesejä.

Blogista löytyy paljon erilaisia reseptejä Beanit Härkäpapusuikaleista ja muista herkullisista Härkis-tuotteista täältä!

pita

Pitaleivät maukkaan tulisella Beanit-kasvistäytteellä

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
Beanit Härkäpapusuikaleita (Makuna Valkosipuli & Yrtit)
1
Pieni munakoiso
2
Punaista paprikaa
2
Sipulia
2
Chiliä
3
Valkosipulinkynttä
Pala tuoretta inkivääriä
Oliiviöljyä paistamiseen
Suolaa ja pippuri
Kourallinen salaatinlehtiä
2
Tomaattia
5 cm
Pala kurkkua
Jogurttikastike
2 dl
Turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2
Valkosipulinkynttä
3 cm
Pala kurkkua
Pieni kourallinen tuoretta minttua
1 tl
Hunajaa
Suolaa ja pippuria

Tee näin:

  1. Leikkaa munakoisot ohuiksi siivuiksi.
  2. Lämmitä oliiviöljyä pannulla ja lisää munakoisot.
  3. Suikaloi paprikat ja lisää ne munakoisojen kanssa paistumaan pannulle.
  4. Hienonna 3 valkosipulinkynttä ja chilit sekä inkivääri ja lisää pannulle.
  5. Leikkaa sipulit siivuiksi ja lisää muiden vihannesten joukkoon paistumaan.
  6. Paista noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja pehmentyneet hyvin sopivan miedolla lämmöllä. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa.
  7. Lisää pannulle Beanit Härkäpapusuikaleet ja paista noin 5 minuuttia astetta lämpimämmällä hellalla.
  8. Valmista pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Valmista jogurttikastike: Hienonna 2 valkosipulinkynttä ja sekoita jogurtin joukkoon. Raasta kurkku ja silppua minttu hienoksi ja sekoita kastikkeeseen. Lisää vielä hunaja ja ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita kunnolla.
treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit
Kommentit (2)
  1. Vitsi miten hyvännäköisiä! Rakastan noita beanit-suikaleita, joten pitää varmaan laittaa tämä resepti testiin 🙂

    https://www.lily.fi/blogit/noranatalie/

    1. inspirations
      2.2.2020, 19:24

      Hei Nora – Kannattaa, näistä tuli tosi helposti hirmu hyvät pitaleivät. Ihan samaa mieltä, beanitistä saa niin helposti kaikkea hyvää ja kaikki helpot reseptit on aina hyviä arjen pelastuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *