Pariutumisvinkkejä ja supervoimia Juhannustaioista

Suloista Juhannusaattoa!! Kun sääennuste lupaa pelkkää sadetta ja aamu aukeaakin aurinkoisena, tuntuu se aika ihanalta. Lasi kylmää skumppaa ja makeat mansikat ei ole hassumpi tapa aloittaa juhannusta.

Muistan varhaislapsuuteni juhannuksiin liittyvän kivan jännityksen. Mentiin mummolaan serkkujen ja sukulaisten kanssa. Talo ja piha tuoksuivat raikkaalta. Oven eteen kannettiin juhannuskoivut. Juhannussaunakin tuoksui koivulta ja katajalta ja sen jälkeen paistettiin padalla makkaraa ja juhlittiin samalla isovanhempien synttäreitä. Savu tuoksui ja silmät alkoivat lurpsahdella koivupöllien nokassa istuskellessa. Juhannustaioista ja trulleistakin puhuttiin. Omat vanhempani taas viettivät aikanaan juhannushäitä.
Meidän perheemme juhannukseen on yleensä liittynyt suuri kokko rantakallioilla ja tietysti juhannussauna ja perinteiset kalaherkut grillaamisineen. Eikähän meillä kaikilla liity Juhannukseen niitä erityisiä muistoja, makuja ja mieleenpainuvia hetkiä ja traditioita.

Juhannuksen magiikkaan ja keskiyön valoisuuteen liittyy myös paljon suomalaisia uskomuksia, jotka tuntuvat nykypäivänä lähinnä huvittavilta. Mutta hei, eikös sitä huvittelua tähän elämään juuri tarvitakin. Eli pitäisikö testata jotain taioista tänä juhannuksena?
Kaikkein tunnetuin vanha juhannustaika liittyy kaivoon. Kaivot ovat nykyään aika vähissä, mutta niitä löytyy kuitenkin monelta kesämökiltä. Sinne kannattaa siis ehdottomasti kurkata yöllä, koska sieltä näkee oman tulevan puolisonsa kuvan. Jos ei ole kaivoa, lammen tai lähteenkin pinta kepaa. No joo, ihan varmasti sitten myös järven tai meren.
Ehkä seruaavaksi tunnetuin juhannustaika koskee kukkia ja yrttejä. Niitä laitetaan tyynyn alle juhannusyöksi. Määrät vaihtelevat, mutta seitsemän erilaista on aika yleinen. Kaikki seitsemän erilaista kukkaa tai yrttiä pitää poimia eri paikoista. Tuleva aviopuoliso tulee sitten tietysti tervehtimään unessa. Toisaalta, jos ei jaksa kovin monia niittyjä kierrellä, voi tyynyn alle laittaa myös yhdeksällä heinällä sidotun kukkaseppeleen. Kaikkein helpoimman taian mukaan tulevasta puolisosta voi uneksia laittamalla vasemman jalan sukan väärin päin. Niin helppoa parinvalinta on juuri juhannuksena  ; )
Suurin osa juhannustaioista koskee juuri tulevan kumppanin löytämistä, mutta entäs sitten taiat jo pariutuneille tai vakautuneille sinkuille? Tarjolla on ainakin ylimääräisiä taikavoimia ja niitähän aina tarvitaan. Saniaisen saattaa nähdä uskomuksen mukaan kukkivan vain juhannusyönä ja silloin se pitää poimia kiireesti. Poimija saa taikavoimia. Näiden kanssa pitääkin olla nyt tarkkana, meiltä löytyy paljon saniaisia.
Jos juhannusyönä liikkuu metässä, saattaa nähdä virvatulen palavan. Sen alta löytyy aarre. Tämä kiinnostaa kovasti myös, aarre siis ; ) Virvatuli tarkoittaa muuten liekin kaltaista luonnossa näkyvää valoilmiötä, ei siis välttämättä kunnon roihua.
Juhanussaunassakin pitää olla vähän extraa. Siihenkin kuuluu perinteiden mukaan erityisesti kasvien ja yrttien käyttö. Vihtoja ei kannata unohtaa ja löylyveteen voi lisätä koivua ja katajaa.
Huom. muista osallistua upeaan, lähes 300 € arvoisen Kitchen 

Aidin Artisan-tehosekoittimen arvontaan sunnuntain  

postauksessa täällä. Valittavana yli 10 kaunista väriä <3 

Keskikesän kukkia kannattaa myös tuoda saunaan. Luonnonkukista saa tehtyä virkistävän yrttikylvyn vaikka jaloille. Ja tietysti koivun ja katajan oksat ovat myös hyviä jalkakylpyihin. Juhannusruususta saa ihanaa tuoksuvaa ihoöljyä, ja aitoa luomua.
Eikä meilläkään turhaan mansikoilla herkutella. Juhannuksena mansikan lehtien uskotaan puhdistavan hampaita.

 Hausaa ja herkullista Juhannusta kaikille, muistakaa pitää huolta itsestänne ja toisistanne!!

P.S. Kuivassa kuohuviinissä tai samppanjassa ja mansikoissa ei ole juuri lainkaan hiilareita.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *