Parisian dinner in a small bistro on Boulevard Haussman

Viime postauksessa ihailtiin Pariisin maisemia istuskelemalla Printemps-tavaratalon kattoterassilta kaikessa rauhassa ja ilman jonoja. Terassi suljettiin kahdeksalta ja sen jälkeen aloimme katsastella lähistöltä sopivaa lounaspaikkaa.
Kivan pienen bistron tai brasserien löytäminen Pariisissa on helppoa. Nehän ovat pieniä ravintoloita, joiden terassi on yleensä edessä kävelykadulla ja jotka tarjoavat olutta, viiniä ja selkeitä ruoka-annoksia. Tällä ei kuitenkaan tarkoiteta mitään pikaruokia vaan hyvistä raaka-aineista tehtyjä herkullisia ja sopivan kokoisia konstailemattomia aterioita. Palvelu on poikkeuksetta ollut tosi hyvää. Hintatasossa olisi toivomista. Se on Pariisissa osoittautunut Helsinkiäkin korkeammaksi.
Istahdimme parin korttelin päässä olevalle L´arcade Haussmannille. Hellepäivänä pöytään tuli kylmän viinin kanssa suolatut oliivit tikkuineen ruokatilauksia miettiessämme. 
Minun teki mieli taas kalaa ja listalta löytyi sopivasti (ja hieman yllättäen!) tuttua norjalaista lohta. Viimeksi täällä kalaa syödessäni annos oli Etelä-Euroopassa tyypillisempää valkoista kalaa. Pyysin annoksen perunoiden sijasta pavuilla (vhh). Ruoka oli taas hyvää. Lohi oli voissa paistettua ja pavut tuoreista herneenpaloista kevyesti kypsytettyjä. Mukana reilusti yrttejä ja tuore salaatti. Itse asiassa juuri sellainen annos, jonka voisin hyvin itsekin valmistaa – ja olen aina tyytyväinen selkeistä annoksista, jolloin näen, mistä ruoka koostuu ja tiedän, mitä syön ; )

Ihanaa kesäistä perjantaita <3

Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä.

Kommentit (1)
  1. Hei! Kiva postaus taas ja raikas uusi ulkoasu täällä blogissa!! Houkuttelevia matkajuttuja. Missä asuitte Pariisissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *