Paras marja-aika on nyt!! (+terveelliset mansikka- ja mustikkaherkut)

MARJAMYYNNISSÄ sanoivat, että juuri nyt olisi paras aika ostaa marjoja. Mansikoita saa vielä. Pakastin on jo täynnä ihanan makeita kotimaisia mansikoita ja pari suurta laatikollista vielä tekisi mieli lisää. Toisaalta sanotaan, että satoa riittää vielä eli taidan luottaa siihenkin.
Tällä viikolla jokainen aamuni on startannut mansikkapirtelöllä. Paksu jääkylmä smoothie korvaa jätskin ja on  täynnä hyväätekeviä aineita:
 • 1 muumimukillinen mansikoita
 • n. 1 dl kermaista luonnonjogurttia
 • pala vesimlonia / hunajamelonia / 0,5 banaania / päärynä
 • Baobab-jauhetta
 • jäitä / vettä

 

Mustikoita olen poiminut saaressa useampana aamuna ja niitäkin on pakastettuna talven varalle jo monta litraa. Mieskin on kuulemma huomannut ikääntymisensä, kun on poiminut elämänsä ensimmäiset kaksi mustikkalitraa ; ) Ei minustakaan koko päiväiseksi keräilijäksi olisi, mutta litra kerrallaan poimiminen on hauskaa ja terapeuttista. Kun nykyään kaikessa pitäisi olla niin tehokas ja supernopea, kasvattaa kärsivällisyyttä tehdä jotain niin konkreettista ja hitaasti edistyvää. Purkin pohja täyttyy ensin mustikka kerrallaan ja sitten pinta nousee vähitellen. Kun purkki on täynnä, saakin olla jo oikein tyytyväinen suoritukseensa.
Helpoin mustikkaherkku syntyy tuoreista mustikoista ja turkkijogurtista + makeutukseksi maun mukaan hieman supermakeaa (stevia) tai hunajaa. Tähän vielä kourallinen cashew-pähkinöitä ja pikainen mustikkapiirakan maku on valmis <3
Muistatko muutaman viikon takaiset postaukseni mansikka- ja mustikkapiiraista? Molemmat ovat tietysti sokerittomia, jauhottomia + gluteenittomila ja terveellisiä, alla vielä linkit resepteihin:

 

Kommentit (2)
 1. Tiina | Parempia polkuja
  29.7.2015, 12:53

  Marja-aika on vuoden paras aika! 😉 Olen syönyt nyt tuoreita mansikoita sesongin aikana joka päivä ja ens viikolla olis tarkoitus ostaa ainakin yksi loota pakkaseen. Nyt tosin alkoi vähän jänskättää, että onhan niitä sitten vielä jäljellä! Tämän viikon olen vielä pohjoisessa reissussa, joten en pääse vielä pakastusapajille. Mustikoita ja ahomansikoita söin juuri hetki sitten suoraan metsästä, kun kävimme etsimässä pari geokätköä. Äitini pongasi jo jotain hyviä ruokasieniäkin – itse en niistä (vielä) mitään ymmärrä 🙂 Ja kiitos muuten vielä noista marjakakkuresepteistä!

 2. inspirations
  29.7.2015, 14:33

  Niin, marjat on ihan parasta kesässä – tuntuu, että voisin elää tuoreilla marjoilla ; ) Samoin sienisä saa niin hyviä herkkuja. Nautitaan nyt tästä ihanasta ajasta ja onneksi saadaan satoa säilöttyäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *