Pakuriteetä ja supersnackia harmaana päivänä

Välillä harmaana päivänä on onni ja autuus, kun kalenterissa ei ole tapaamisia, vierailuja tai asioiden hoitamista kaupungilla ja muita juoksuja ja voi vain kaivautua veluureissa ja villasukissa tyynykasaan läppärin kanssa, eikä tarvitse laittautua valmiiksi ja lähteä ulos ollenkaan.
Utuisina päivimä tunnelma on sisällä melkein jouluinen, kun kynttilöitä voi poltella hämärässä. Enkä suostu vielä luopumaan ulkovaloistakaan. Ne tuovat tarvittavia valopilkkuja sinisävyiseen päivään.
Tälläinen päivä on myös täydellinen uuden välipalan testailuun. Sain CocoVilta kokeiltavaksi pakuriteetä ja eri makuisia Supersnack-patukoita. 
Niin just, mitä ihmeen pakuriteetä? Kun superfood-merkistä on kyse, niin ainakin se on oltava terveellistä. Oikeastaan kyseessä on suomalainen vanha pula-ajan juoma. Pakuriteestä keitettiin sota-aikana korvikkeeksi ns. tikkateetä. Perinteinen kiinalainen lääketiede suosittelee käyttöä päivittäin. Pakuria on tieteellisesti tutkittu Suomessakin ja havaittu harvinaisen korkea antioksidanttien teho ja monia aktiivisia aineita. Tee on pakattu aromitiiviiseen pussiin, josta annan aina lisäplussan. On ilahduttavaa käyttää laadukasta ja aromirikasta teetä, jos sen tuokskut ja maku säilyvät aromitiiviissä pakkauksessa pitkään.

CocoVin käyttämä pakuri poimitaan käsin kotimaisista koivuista. Ja makutestini toteaakin siinä koivuisen, tumman ja lämpimän maun.

Minusta pakuritee on kivan lämmittävä juoma ja hyvä vaihtoehto, erityisesti jos haluaa kofeiinitonta ja luonnonmukaista lämmikettä. 

Toinen välipalatestini kohde on appelsiininmakuinen Supersnack, joka on tämänhetkinen suosikkini. Makuvaihtoehtoja on useita: mansikka (kilpailee myös suosikkini paikasta), lemon, karpalo, mulperi, cashew, kookos ja suklaa. Kaikki ovat lisäaineettomia ja nimensä mukaisesti luonnollisia superterveellisiä aineita sisältäviä pieniä, mutta tuhteja välipalapatukoita. 
Supersnackit ovat ihanan pehmeitä ja sopivan maukkaita myös pikkulasten suuhun. Ainakin meillä pikkuvieraat ovat niihin tykänneet ja omille junioreille niistä saa helposti lisäenergiaa treeniin. 

 Tunnelmallista utuista torstaipäivää!!

Kommentit (2)
  1. Moikka! Ensimmäistä kertaa poikkesin blogiisi ja tämä vaikuttaa oikein kivalta! Ihania ja inspiroivia juttuja sekä kuvia. 🙂

  2. inspirations
    30.1.2015, 19:15

    Kiitos, Kaisa – ja tervetuloa! Aika innoissani postailen ja kiva kuulla, että tykkäät. Ihanaa viikonloppua!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *