Pakkaspäivän helppo lounas

Pakkanen paukkuu ja aurinko paistaa. Luntakin leijailee hiljalleen eli aika ihanteellinen leppoisa tammikuinen sunnuntai. Lounas syntyi taas tutulla ohjeella; laitetaan pannuun  mitä kaapista löytyy. Ei tarvitse edes erikseen tehdä salaattia ja syöminenkin sujuu lusikoilla isoista kulhoista.

Tähän sekamelskaanhan sopisi oikeastaan mikä tahansa kasvis. Usein laitankin sekaan vaikka paprikaa, porkkanaa, pakastevihanneksia tms. Lihan sijasta käy yhtä hyvin kanasuikaleet tai vaikka pavut.

Kannatti nämäkin savikulhot mahduttaa matkalaukkuun silloin joskus kymmenen vuotta sitten lomamatkalta. Niistä on syöty monet kesäiset salaatit ja talviset sopat ja padat ja aina tulee se söpö pieni kreikkalainen savipaja iloisesti mieleen. Hopeiden ystävänä katan usein mielelläni pöytään lahja- ja muistohopeita. Nämä kauniit lusikat ovat aarteita miehen kummeilta ristiäisistä ja monista lapsuuden syntymäpäivistä.

VHH-kasvislihapannu, max 30 g hh/annos:
800 g jauhelihaa/kanaa/suikalelihaa
1 (tai vähemmän) keräkaali
vihanneksia ja juureksia (ei perunaa)  oman maun ja kaappitilanteen mukaan
tomaattimurskaa (tai tietenkin mieluiten itse kuorittuja ja murskattuja tomaatteja)
samoin mausteita, esim. suolaa, pippuria, chiliä, yrttejä, valkosipulia
Kommentit (2)
  1. lena/london and beyond
    19.1.2014, 17:58

    Ihanan kuuloinen ohje! Olen etsinyt netistä hyviä ja helppoja reseptejä pitkin päivää – tämä vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta 🙂

  2. inspirations
    19.1.2014, 18:09

    Hei Lena ja kiitos kivasta kommentistasi. Juu, suosittelen kokeilemaan. Tästä tykkäävät yleensä kaikki ja se on yksi helpoimmista kotiruuista 🙂 Kaali korvaa perinteisten jauheliharuokien pastan tai riisin ja koko ruoka valmistuu hetkessä. Kiva matkablogi sinulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *