Pakkaa hyvää aivoruokaa yo-kirjoituksiin

Pakkaa hyvää aivoruokaa yo-kirjoituksiin

Ylioppilaskirjoitukset ovat käynnissä. Kirjoituksiin pakataan omat eväät mukaan, koska tiloista ei saa poistua ruokalaan. Ruoallakin on iso merkitys aivojen toimintaan ja vireystilaan. Siksi ei ole ihan yhdentekevää, mitä pakkaa evääksi. Kun on käytössä kuusi tuntia tehokasta keskittymisaikaa, kannattaa muistaa, että sokeri on nopea energialähde, joka helposti (liikaa syötynä) hetken kuluttua kuitenkin väsyttää ja vie vireystilan alas.

Näillä eväillä meiltä lähdettiin perjantain englannin kirjoituksiin. Palaute (eväisiin) oli hyvä. Energiaa riitti ja keskittyminen oli kohdallaan.

Pakkaa hyvää aivoruokaa yo-kirjoituksiin

Tällaisia huomioin eväitä pakatessani: Saksanpähkinät ja avokado ovat tunnetusti parasta aivoruokaa. Lohi antaa pitkäkestoista ja tasaista energiaa ja hellii aivoja. Tuore salaatti sulaa hyvin ja auttaa vitamiinien imeytymisessä. Mansikoiden ja mustikoiden vaikutus on piristävä, muttei aiheuta verensokeripiikkiä. Persikkasoseen voi syödä vielä iltapäivällä vaikka erikseen. Ja jogurttipäällysteiset kuivatut mansikat… no, ne olivat opiskelijan oma toivomus ajatuksella ”Voin palkita itseni manella vaikka aina tehtävän jälkeen”, mutta niistä taisi kuitenkin mennä vain kolme. Mikä parasta, kaikki eväät maistuivat kuulemma hyvälle.

Hyvää aivoruokaa yo-kirjoituksiin

  • lämminsavustettujalohirullia tillituorejuustotäytteellä
  • salaattivihanneksia, avokadoa, viinirypäleitä, oliiviöljyä, punaviinietikkaa
  • saksan- ja cashewpähkinöitä
  • mustikoita ja mansikoita
  • Bonnen makeuttamaton ja lisäaineeton persikkasose
  • vettä

Tämä kuva sopi minusta tähän yo-teemaan, myös tavallaan vinkiksi 🙂 Siinä oli nimittäin kylmän penkkaripäivän puku kohdillaan. Kierrätyskaupasta löytyneessä Saksan armeijan kokopuvussa tarkeni ajella rekan lavalla kovassakin pakkasessa.

Muita vinkkejä terveellisiin eväisiin löytyy täältä.

Superpaljon onnea ja tsemppiä kaikille ylioppilaskirjoituksia parhaillaan suorittaville!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *