Paahtopaistivihannesrullista tuhdimmat eväät talvisäähän

Paahtopaistivihannesrullista tuhdimmat eväät talvisäähänTuhdimmat eväät (tai välipalat) talvisäähän Paahtopaistivihannesrullista tuhdimmat eväät talvisäähän: Talvisiin viikonloppuihin mahtuu turnauksia ja reissuja.  Ja pelkästän pitkän ulkoilun jälkeen on helpotus, kun ruoka on jo valmista.

Kylmemmällä säällä energiaakin kuluu vähän enemmän ja tekee mieli ”kunnon” syötävää, kun kesällä pärjää hyvin parilla hedelmäeväällä. Sen ei silti tarvitse tarkoittaa epäerveellisiä eävitä tai hampurilaisia autoluukulta. Yksi meidän vakiotalvieväämme on paahtopaistirullat erilaisilla täytteillä, tässä yksinkertainen ja aina maistuva esimerkki.

Paahtopaistin kypsennys

Paistin valmstaminen on simppeliä ja meillä se käy seuraavasti: Ensin paisti paistetaan pannulla voissa ja öljyssä niin, että pinta ruskistuu. Maustetaan pippurilla ja suolalla myllyistä. Sitten se laitetaan uuniin matalassa 120 asteen lämmössä. Helpointa on laittaa sisälämpömittari paistiin, joka on valmis 73 asteisena. Ainakin meidän makuumme se on silloin juuri sopiva. Aikaa paistumiseen menee pienehköllä paistilla noin tunti.

Paahtopaistivihannesrullat

Leikkaa jäähtyneestä paistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Voitele niille tuorejuustoa (esim. yrteillä tai piparjuurella maustettua). Laita keskelle tikku tuoreesta kasvikesta (kurkku, paprika, omena, porkkana) ja taita rulla kiinni.

Tee ylimääräisiä vihannestikkuja ja tarjoile niiden kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *