One pan syksyn sadosta sinihomejuustokastikkeella

One pan syksyn sadosta sinihomejuustokastikkeella

 

Tässä ihanassa uuniherkussa yhdistyvät ssyksyn kauniit värit ja maut. Myskikurpitsa hautuu uunissa makeaksi ja sopii hyvin miedompiin kasviksiin ja sinihomejuustokastikkeeseen. Härkis rakastaa mausteita ja yrttejä ja tuo tarvittavan proteiinilisän tähän helppoon yhden pannun uuniherkkuun.

Myskikurpitsan siemenet kannattaa hyödyntää paahtamalla. Ne voi lisätä oikeastaan mihin tahansa uuniruokaan, keittoon, salaattiin tai leivonnaisten pinnalle tai vain säästää sellaisenaan naposteltaviksi.

 

*Yhteistyössä Verso Food

One pan syksyn sadosta sinihomejuustokastikkeella

1 myskikurpitsa

1 munakoiso

500 g herkkusienia

250 g kirsikkatomaatteja

1 chili

4 valkosipulinkynttä

reilu kourallinen timjamia

reilu kourallinen basilikaa

1 pkt HÄRKIS®-Originalia

Kastike:

2 dl kermaa

150 g sinihomejuustoa

suolaa ja pippuria

  1. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Säästä sen siemenet.
  3. Leikkaa chili ja valkosipulit pieniksi. Sekoita ne n. 1,5-2 dl:aan oliiviöljyä.
  4. Levittele myskikurpitsan palaset pellille ja pari ruokalusikallista marinadia päälle.
  5. Laita uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Voit paahtaa myskikurpitsan siemenet tässä välissä: Lorauta kuumalle pannulle oliiviöljyä ja huuhdellut siemenet. Lisää noin teelusikallinen hunajaa joukkoon. Sekoittele paahtuvia siemeniä pari minuuttia ja nosta sitten pannu pois hellalta.
  7. Viipaloi munakoiso ja lisää pellille myskikurpitsojen joukkoon. Levitä hiukan lisää marinadia.
  8. Laita uuniin noin 10 minuutiksi
  9. Tässä välissä voit tehdä sinihomejuustokastikkeen: Kaada kerma pieneen kattilaan ja laita hellalle lämpenemään. Murustele sinihomejuusto joukkoon. Mausta ripauksella  suolaa ja pippuria. Pidä hella miedolla lämmöllä ja sekoittele kastiketta välillä 15 min. Kastiketta ei saa kiehauttaa.
  10. Leikkaa herkkusienet kahtia ja lisää pellille. Lisää loppu marinadi ja laita pelti takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.
  11. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia, lisää pellille ja laita uuniin takaisin 10 minuutiksi.
  12. Lopuksi leivttele HÄRKIS® ja paahdetut myskikurpitsan siemenet kasvisten päälle ja silppua pinnalle reilusti timjamia ja basilikaa.
  13. Laita uuniin vielä noin 5-10 minuutiksi.
treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *