Oikeita asioita aamuihin

HYVÄÄ MAANANTAITA!! Maanantai aloittaa uuden viikon, kuten aamu uuden päivän – ja siksi teki kai mieli postata aamiaisesta. Yhdyn siihen vanhaan sanontaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria… tai ainakin yksi tärkeistä. Eikä minusta välttämättä vain ravinnon takia, vaan (myös) fiiliksen takia. Ja juuri sen potentiaalin, mitä päivän ensimmäiset hetket pitävät sisällään.

Nykyään aamujen merkitys minulle on muutenkin kasvanut. Joskus oli vain tärkeää päästä hyvässä järjestyksessä ulos kotoa. Nyt koen, että onnistunut aamu heijastelee koko päivään. Mitä paremmin aamu lähtee käyntiin, sen paremmin usein päiväkin sujuu. Eli aamuihin kannattaa panostaa.

Ja vähän sama juttu maanantaissa, viikon aloituspäivässä. Mitä paremman startin saa maanantaihin, sitä paremmin koko viikko rullaa.
Thaimaassa opin oikeastaan muuttamaan vähän päivän rytmiä paremmalta tuntuvaan suuntaan. Aikaisemmin aloitin aamun aika rauhallisella, selkä- ja niskapainotteisella joogalla. Nyt aloitan päivät dynaamisella 30-40 minuutin voimajoogalla ja teen rauhallisemman yin-joogan illalla.

Huomaan saavani tosi paljon lisää energiaa ja jaksamista päivään lisäämällä sitä aamuunkin. Samaan perustuu myös aamulenkkien teho. Munuaisissa sijaitsee myös energiaa vapauttava keskus ja jos ennen toimistolla istumista laittaa energiat liikkeelle, on työpäivä paljon tehokkaampi ja keskittyminen helpompaa. Yin-jooga taas vahvistaa, venyttää istumisen jälkeen selän ja lonkan ja rauhoittaa yöksi syvään uneen. Näin päivän kaari on luonnollisempikin. Enemmän energiaa latautuu aamuun ja rauhoittumista yöhön.

Näillä leveysasteilla ja talven niukalla valon määrällä hormoneillamme on muutenkin vaikeuksia säädellä vuorokausirytmiä ja vireystiloja oikein. Jos vielä sekoitamme sitä itse, saattaa yöuni alkaa kärsiä. Oikeastaan en ole mielestäni ollut sitä tyyppiä, joka kärsisi illan energisesta liikunnasta, mutta selkeästi kuitenkin hyödyn oikeanlaisesta rauhoittavasta joogasta iltaisin. Tuntuu, että tämä on ollut yksi tämän talven löytöjäni… piti näköjään lähteä Thaimaahan asti oppimaan se ; )

 

 

 

Thaimaan aamiainen Aava Resortissa oli ehkä juuri sellainen, jonka valitsisin ihan mielikuvituksessanikin, jos minulta kysyttäisiin unelma-aamiaisen ainekset ; )  Kaunis auringonnousu, meren rytmikkäät aallot, tuoreet hedelmät ja terveelliset, sopusuhtaiset annokset kauniisti katettuna. Arvostin tätä tyyliä oikeastaan enemmän kuin suuria ruokabuffia, joista väkisinkin ajattelee menevän aika paljon hävikkiin.

 

Juuri tällaiset aamut lataavat akkuja, valmistavat hyvään päivään ja niitä on ihana muistella arkenakin. Usein valitsin annokseksi hedelmien kanssa vain luonnonjogurtin marjoilla. Siitä saa hyvin proteiinia ja ihan riittävästi energiaa kuumaan lomapäivään. Aika samaa settiä kuin mihin olen kotonakin tottunut. Niillä ihanilla maisemahöysteillä ja astetta eksoottisemmilla hedelmillä jatkettuna ; )

Energisiä aamuja ja päiviä sisältävää uutta viikkoa!!
*Yhteistyössä Aava Resort & Spa
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *