Nut and snack gifts

Aloitin täällä blogissa hieman näistä muista postauksistani poiketen pitämään tammikuun ajaksi ”ryhtipäiväkirjaa” saadakseni buustaustukea tervellisen ruokavalion ylläpitämiseksi ja unirytmin palauttamiseksi. Sieltä huomaa, että monissa aamu- ja iltapaloissa viime päiviä olen syönyt luonnonjogurtin kanssa hedelmän ja pekaanipähkinöitä. 
Ne ovat kotoisin joulun herkkulahjoista. Saimme joulupaketissa Amerikan ystäviltämme taas myös herkkuja. Viime vuonna saimme kauniissa lasipurkeissa oman puutarhan persikoista tehtyä hilloa, joka oli tosi herkullista Aura-juuston kanssa.  Tänä jouluna paketista tuli jättipussi pekaanipähkinöitä. Ruokalahjat ovat ihania sekä antaa että saada ja ne ovat kiva ja yleensä luontoystävällinen vaihtoehto tavaralahjoille. 
Monet terveelliset ruuat ovat myös kauniita ja kivoja esille laitettavia ja olen jo vuosia pitänyt kauniissa astioissa esillä makeiden sokeripitoisten herkkujen sijasta mm. hedelmiä ja pähkinöitä. Tämä isoäitini vanha astia on täydellinen pähkinä- ja kuivahedelmäsekoitusten tarjoiluun, paitsi että se tyhjenee ihan liian nopeasti parilla kahmaisulla… Tarkoitukseni on ollut leipoa näistä pekaanipähkinöistä vähähiilarinen versio amerikkalaisesta piiraasta, mutta tätä menoa koko jättipussi ehtii tyhjentyä pian ihan vaan tarjoiluastioista. 

Pähkinöissä on todella vähän hiilareita ja paljon hyviä rasvoja. Kuivatuissa karpaloissa on hiilareita, mutta paljon vitamiineja ja pieninä annoksina ei niistäkään hiilareitakaan paljoa kerry. Nämä pienet naposteltavat sopivat tosi hyvin herkuteltavaksi milloin vain ja ovat myös monien lasten mieleen.

Pekaanipähkinöissä on alle 5 g hiilareita/100 g ja
cashewpähkinöissä alle 20 g hh/100 g

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *