Nopea ja helppo pekoninen maissikanapannu

Kun lapset kasvavat, alkaa tuntua etuoikeudelta, kun saa viettää kallisarvoisia hetkiä heidän kanssaan. Ainakin meillä on niin meneväistä porukkaa, että oli taas pientä arjen luksusta kokata yhdessä pojan kanssa. 

Eilen ei tehty salaattia eikä vihanneskeittoa, vaan kunnon tuhti kermainen ja pekoninen kanamaissipannu urheilevan nuorukaisen treenipäivän jälkeen. Oikeastaan näillä raaka-aineilla ei juuri voi mennä pieleen, maku on taatusti hyvä ja syömisen jälkeen unikin tulee aika nopsasti ; )
Sain GoGreenilta testattavaksi tosi kivoja tuotteita, joita olen muutenkin tottunut käyttämään. Niissä on hyvä valikoima helppoja erilaisiin ruokiin sopivia lisukkeita ja raaka-aineita, kuten nämä maissit. Pakkauksia olen tykännyt viedä myös mökille ja jättää sinne varoiksi. Kun olemme pois, ei jääkaappia pidetä kylmänä ja GoGreenin ruuat säilyvät hyvin kaapissa, vaikka ovat tuoreita ja laadukkaita – eivät lainkaan kuin perinteiset säilykeruuat.
Poika paisteli pannulla ensin silputun sipulin ja saksilla leikellyt pekonipalat, lisäsi sitten kanapalat, maustoi ne ja kypsytti kunnolla. Sitten hän lisäsi kerman, haudutti vielä hetken ja lopuksi lisäsi maissit. Kun ne olivat lämmenneet, oli kastike valmis. 
Poika keitteli lisukkeeksi riisiä ja minä lämmitin öljyssä pannulla vähähiilariseksi vaihtoehdoksi punaista ja keltaista paprikaa.
Ja maistuipa hyvälle. Yhdessä ruuan valmistaminen ja maistelu sai tietysti nälän kasvamaan pikkuhiljaa ja pian saatiin koko perhe syömään. Meillä on pyrkimyksenä syödä mahdollisimman usein illallinen yhdessä. Kaikkien epäsäännöllisten aikataulujen takia se ei läheskään aina toteudu, mutta aika usein kuitenkin – ja yleensä edes iltapala. Silloin on kiva istua alas nautiskelemaan yhdessä ja käydä samalla kaikkien päiväkuulumiset ja seuraavan päivän suunnitelmat läpi.

VHH pekoninen maissikanapannu, alle 15 g hh/annos
neljälle-kuudelle
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, paprikaa
6 reilua broilerin fiettä 
iso sipuli
1 paketti pekonia
2 dl kermaa
1 paketti maissia
yrttejä lisukkeeksi

Kuullota sipulit ja pekonit pannulla oliiviöljyssä. Lisää sekaan ja kanapalat ja mausta ne suolalla, pippurilla ja paprikalla. Kun kanapalat ovat kypsiä, kaada päälle kerma ja hauduta hetki. Lisää lopuksi maissit. Ruoka on valmis, kun maissitkin ovat kuumenneet. 

Tarjoa lisukkeeksi haluamiasi lämpimiä kasviksia. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *