Näin valitaan oikea hattu ammattilaisen ohjeilla

Lisää I Love Me -messujen etukäteismaistiaisia! KN Collection on myös mukana  tässä Pohjoismaiden suurimmassa hyvinvointitapahtumassa Messukeskuksessa 21.-23.10.

Olin jo aikaisemmin ihastellut muutamassa blogissa KN Collectionin laadukkaista villoista ja muista luonnonmateriaaleista tehtyjä hattuja, ponchoja ja huiveja. Oikeastaan huomioni oli kiinnittynyt siihen luonnollisen moderniin ilmeeseen ja tanskalaistyylisen raikkaisiin kuviin, joita KN Collectionin nettisivut ja esitteet edustavat. Muistin viljapellossa rottinkituolilla istuvan naisen kauniissa hatussaan ja ennen kaikkea sen, miten oma vanhanaikainen käsitykseni pönöttävistä ja juhlavista hatuista oli karissut näiden raikkaiden kuvien mukana.

Näin valitaan oikea hattu ammattilaisen ohjeilla

Messutapahtuman yhteistyössä pääsin tällä kertaa tutustumaan vähän enemmänkin tämän viehättävän suomalaisen perheyrityksen tarinaan ja sen vetäjään Kati Niemeen, jonka nimikirjaimia yrityksen nimikin nykyään kantaa. Tapaamisemme järjestämisessä tuli jo vähän kiirekin, koska Kati odottaa viimeisillään toista vauvaansa ja halusimme päästää haastattelemaan ja tekemään pientä videoesittelyä ennen uuden tulokkaan syntymistä.

Kati kertoi, ettei hänelle nuorempana ollut mitenkään  itsestäänselvää lähteä jatkamaan sukunsa kolmen polven ikäistä hattutarinaa, jonka juuret ulottuvat 40-luvulle saakka. Minua suomalaisena naisyrittäjänä tietenkin kiinnosti Katin kiehtova persoona ja tarina. Uskoisin, että hattu ei ole se kaikkein helpoin menestystarinan tuote nykypäivän Suomessa. Kuitenkin Kati on siinä onnistunut kunnioitettavan hyvin, KN Collectionin hattuja saa koko maasta,  n. 250 jälleenmyyjältä ympäri Suomea. Vientiäkin on jo useassa maassa.

Katin tavatessani mietin, ettei menestys ole yllättävää. Parempaa henkilöä en voisi hattulähettilääksi kuvitellakaan. Kati on kaunis, naisellinen, hersyävän ulospäinsuuntautunut ja kiehtova nainen, jonka päähän hattu istuu täydellisesti. Häntä katsellessa kasvaa omakin halu kokeilla hattuja, mikä on kieltämättä aina vähän jännittänyt. Ja Katilta löytyy asiantunteva vastaus kaikkeen mahdolliseen hattuihin liittyvään. Lähdimme siis etsimään sitä minulle täydellistä hattua.

turbaani

Miten hattua ostetaan?

En kuulemma ole ainoa lievine ennakkoluuloineni. Useimmilla muillakin hattujen kanssa ensisakeleita ottavilla on mielessä omituisia ajatuksia itsestään. Onko pääni liian suuri? Voiko mikään hattu sopia minulle? Miten hattu yleensä valitaan? Missä hattua käytetään? Sain ylellisen hyvän pikakurssin aiheeseen. Ensin Kati mittasi pääni. Oho, pääni ympärysmitta on 59 cm, mikä onkin ihan normaali keskimitta. Hiukset voi ja kuuluukin jättää esille hatun etupuolelle, eikä hattua kiskota silmille vaan asetetaan rennosti taka-asentoon.

Pehmeistä luonnonmateriaaleista tehty hattu ei kutita ollenkaan, päinvastoin sen sisällä tulee ihanan pehmeä ja turvallinen olo. Mietin, että ehkä siksi pikkuvauvatkin nukkuvat niin hyvin myssyissään. Sesongin valikoimassa on kymmeniä upeita sävyjä, joista monet korostavat hyvin omaa silmien, hiusten ja ihon värimaailmaa.

pipo-2

KN Collectionin motton on: Jokaiselle on olemassa se täydellinen hattu. Itse kuitenkin ihastuin moniin erilaisiin hattuihin niin paljon, että totesin hattujen olevan juuri sopiva asuste täydentämään päivän asua ja fiilistä. Mietin jo, että eihän kukaan pärjää yhdellä täydellisellä hatulla – eihän kukaan pärjää yhdellä kenkäparilla tai laukullakaan. Samalla tavalla hattuja pitäisi olla isompi kokoelma, jota pitäisi kartuttaa joka sesonki.

Olisin voinut ostaa siltä istumalta itselleni kevyesti tusinan hattuja, mutta aloitin maltillisesti kolmesta. Luonnonsävyinen pehmeä ja kevyt  turbaani sopii melkein kaikkiin asuihini ja käy hyvin sisäkäyttöönkin, myös bad hair dayn pelastajaksi. Marjaisa, vadelman sävyinen Lumi sulostuttaa harmaan päivän ja kuivuneen oljen värinen turkistupsuinen Sari oli vain pakko saada kunnon lumisille talvipäiville.

Ikuisena vilukissana päätin ostaa myös ponchon. Onneksi poncho-trendi on kasvanut viime vuosina. En paljon kätevämpää hartijoiden lämmittäjää keksisi. Ohuen kasmir- ja merinovilloja sisältävän ponchon voi nostaa kaulalle takin alle huiviksi ja levittää lämmikkeeksi toimistolla, lentokoneessa, autossa ja ulkona syys- ja kevätkeleillä. Väriskaalakin on todella kaunis… hyvä vinkki sopivasti ennen joulua.

KN Collectionin hattujen maailma elää ja kehittyy jatkuvasti. Kati suunnittelee koko ajan uusia hattuja, valmistuttaa niitä Euroopassa, mm. Italiassa ja Puolassa ja tuo markkinoille uudet sarjat jokaisena sesonkina. Hinnatkin ovat piensarjoina ja käsityönä tehdyille laatutuotteille kohtuulliset, viidenkympin luokkaa.

kn-collectionpuinen

Me tutustuimme KN Collectioniin sen  alkuperäisessä liikkeessä, viehättävässä punaisessa keravalaisessa puutalossa sijaitsevassa KN Hat Shopissa. Hattuja ja ponchoja esitellään pian myös muiden kiehtovien tuotteiden ja palveluiden rinnalla Messukeskuksessa I Love Me -messuilla osuvaan teemaan ”Ole tärkeä itsellesi”. Käy kurkkaamassa kattava I Love me -tapahtuman ohjelmaMessuliput etuhinnalla voit ostaa viimeistään 20.10. täältä. Upeisiin messutarjouksiin voit tutustua täällä. 

*Yhteistyössä I Love Me ja Kohokohta

Video sekä hekilökuvat: Content Tailor

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *