Saat näin monta terveyshyötyä porkkanaranskalaisista

Saat näin monta terveyshyötyä porkkanaranskalaisistayrttejapaivallinenporkkanaranskalaisetOranssi lisää energiaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ehkä se on yksi syy, miksi porkkanaranuista eli porkkanasta tehdyistä ”ranskalaisista” on tullut yksi syksyn suosikkilisukkeistani.

On siihen monta muutakin syytä kuin kauniin oranssi väri: Porkkanat ovat a) edullisia b) helppoja ostaa mistä vain c) hyvin säilyviä d) erittäin terveellisiä: mm. hyviä iholle, hiuksille, silmille, hedelmällisyydelle, porkkanat suojaavat monilta sairauksilta, vahvistavat vastustuskykyä ja sisältävät reilusti kalsiumia, beta-karoteenia, C- ja E-vitamiinia jne….

Ja sitten porkkanat ovat viekä hyviäkin! Niitä on kiva rouskutella sellaisenaan, dippailla erilaisiin kastikkeisiin, raastaa tuoresalaattiin, soseuttaa keitoksi tai tehdä porkkanaranuiksi. Porkkanaranskalaisia voi napostella sellaisenaan, suosikkidippien kanssa tai käyttää melkein minkä tahansa ruoan lisukkeeksi. Porkkanaranu eli -ranskalaiset on yksi tämän hetken suosikkinaposteltavani.

Porkkanaranskalaiset 

1 kg porkkanoita

oliiviöljyä

tuoretta timjamia

hunajaa

hieman suolaa ja pippuria myllyistä

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat tasapaksuisiksi ranskalaisiksi. Ne kutistuvat kypsennyksessä eli älä tee puikoista liian ohuita.
  2. Levitä porkkanapuikot pellille irtonaisesti, pirskottele päälle oliiviöljyä, hiero se niihin käsillä tasaisesti ja mausta.
  3. Paista 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kokeile pehmeys. Pinta saa tulla tumman rapeaksi.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *