Mustajuuriperunakeitto on samettisen pehmeää ja lämmittävää

Mustajuuriperunakeitto

Sateen ropina ikkunassa on varma syksyn merkki. Eli aika nauttia taas lämpimistä ja helpoista ruoista. Pidän paljon vihannessosekeitoista. Ne ovat miellyttävän pehmeitä niin maultaan kuin rakenteeltaan ja niistä tulee yksinkertaisesti hyvä ja lämmin olo.

Sosekeitto myös täyttää yllättävän pitkään ja on erinomainen viileän päivän lounas tai pienempänä annoksena illallisen alkuruoka.

Mustajuuressa on hieno maku ja tämä on yksi ihanimmista keittoresepteistäni. Lisää keittoideoitani löydät reseptihakemistosta täältä.

Mustajuuriperunakeitto

vettä

500 g perunoita

3 sipulia

puolikas purjo

500 g mustajuurta

1 kasvisliemikuutio

n. 5 dl keitinlientä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

suolaa, pippuria

  1. Kuori ja palastele kasvikset
  2. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä.
  3. Lisää murusteltu kasvisliemikuutio ja keitä kasvikset pehmeiksi.
  4. Valuta keitinliemi toiseen kattilaan ja säästä.
  5. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  6. Lisää tuorejuusto ja keitinlientä kunnes saat haluamasi paksuisen sosekeiton.
  7. Mausta ja maista.
treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *