Meriretkipäivän fetasalaatti

Täydellinen päivä lähteä retkeilemään . Tyyni meri ja lämmittävä aurinko. 
Päätimme jäädä tyttären kanssa kallion poukamaan loikoilemaan.
Mökille palattua oli jo lounasaika. Pikaisesti valmistuva fetasalaatti sopii aina hellepäivään. Salaattivihanneksia, porkkanoita ja muuta tuoretta, löytyy aina saaren viileästä maakuopasta. Pikku ulkosaaressamme eletään primitiivisesti. Sähkö saadaan auringosta ja sitä käytetään vain pariin lamppuun ja latureihin. Jääkaappi ja hella toimivat kaasulla. 
Vihannesten päälle fetaa tai vastaavaa juustoa, saksanpähkinöitä, sitruunaa ja nokare pestoa. Valmiista pestoista Stockan luomupesto on suosikkini. Kastikkeeksi hyvä oliiviöljy ja punaviinietikka. 
Melkein kaikki asiat tehdään saaressa ulkona. Syöminen tapahtuu ”rantatavernassa”.  Ja sen jälkeen ruokanokosille laiturille koiruus mukana. Hassu kuva, mutta kertoo rehellisesti päivän tyytyväisestä ja onnellisesta lomafiiliksestä. 
Vähähiilarinen fetasalaatti, max 30 g hh/annos:
Salaattia
Avokadoa (0,5/annosa)
Kurkkua, tomaattia, porkkanaa/paprikaa yms.
Yrttejä, tässä basilikaa ja kevätsipulin varsia
Saksanpähkinöitä (pieni kourallinen)
Fetaa
Öljyä, punaviinietikkaa, sitruunaa, pestoa.


Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *