Meksikolainen salaatti ja iltakävelyä

Ilma on niin lämmin, että päästään taas nauttimaan aurinkoisista ilmoista ja terassiruokailuista vielä työpäivien jälkeenkin. Veljeni naisystävä pyöräytti meille niin hyvät meksikolaissalaatit, että halusin tallentaa annoksen ohjeineen tänne blogiinkin.
Muutaman viikon takaisessa postauksessa tein hampurilaisia fetalla ilman leipää, jolloin totesin hampparien oikeastaan olevankin parempia ilman sämpylöitä. Sama juttu meksikolaisessa, tämä annos oli oikeastaan paljon maukkaampi ja raikkaampi, kun tuoreita kaviksia oli enemmän ja fajitaa (siis lättyä) ei ollenkaan. Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, että salaatti voi olla melkein mitä vaan, lämmintä tai kylmää, tulista tai mietoa. Täytyy itsekin alkaa laajentaa salaattivalijoimaa ja taas fetapainotteiselle linjalle jumiutumista.

 

Meksikolainen salaatti
salaattia
reilusti tomaattia
raakaa punasipulia
(paprikaa, maisisa yms.)
tacomaustettua paistettua jauhelihaa
sekoita kastikkeeksi puolet ranskankermaa ja puolet salsaa (esim. 1 purkki + 1 purkki)
päälle murskattuja nachoja ja juustoraastetta
Huomaako siitä ikääntymisen vai liian pitkät työpäivät sisällä vai minkä, kun ystävien kanssa yhdessä vietetty aika on entistä useammin kävelyretkiä ulkona?
Nyt päästiin taas yhteiskävelylle koko porukalla ihastelemaan kaunista pientä lampea laskevan auringon valossa. Lampea kiertää hiekkatie, jonka ympärillä oli kaikenlaista ”luonnontaidetta”, kannoista veistettyjä patsaita, kukista kerättyjä asetelmia ja lammessa kelluva soutuvene täynnä kukkia. Tällaisen vierailun jälkeen kotiin palatessamme huomasimme, arki-illasta huolimatta oli akut täynnä uutta energiaa ladattuna hyvällä salaatilla, seuralla, raikkaalla ilmalla ja kaikella kauniilla uudessa kodisssa ja ympäristössä koetulla – Kiitos <3

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *