Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla

Meksikolainen kanakeitto härkäpavuillaversotkanat-pannullakeittoannos inkivaari soppa harkapavutSyksyn aurinkoisten päivien jälkeen tulleet koleat kelit suorastaan huutavat ruokapöytään kuumaa keittoa ja koko kotiin leijailevia lämpimän mausteisia tuoksuja. Kanakeittoa pidetään myös hyvänä flunssan taltuttajana. Terveellistä tehoa ja ihanaa mausteista makua lisäävät inkivääri, chili ja valkisipuli.

Alunperin meksikolaisen tyylin mukaiseen keittoon saadaan proteiinirikkaat pavut helposti kotimaisista Verson esikypsennetyistä härkäpavuista, jotka lisätään valmiiseen keittoon. Aikaisemmat resepti-ideani Verson ekologisesti tuotettuihin ja herkullisiin härkäpaputuotteisiin löydät täältä.

Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla

oliiivöljyä

2 valkospipulin kynttä

2 cm punaista chiliä

1 cm inkivääriä

1 tlk tomaattimurskaa

n. 0,5 l kanalientä (kuumaa vettä kanaliemikuutiolla)

400 g kanaa paloina

400 g Verso esikpsennettyjä härkäpapuja

1 limen mehu

suolaa, pippuria myllyistä

1 tlk juustokuminaa

smetanaa

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri
  2. Kuullota pannussa oliiviöljyssä valkosipuli, inkivääri ja hienonnettu chili
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja  kanaliemi ja kaada kattilaan hautumaan
  4. Paista pannulla kanapalat ja mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla
  5. Kaada kanatkin kattilaan
  6. Huuhtele lävikössä Verso esikypsennetyt härkäpavut ja kaada sekaan
  7. Anna lämmetä vielä pari minuuttia ja mausta limen mehulla
  8. Tarjoa smetanan kanssa

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *