Mehiläissiitepölyä jälkiruokiin!!

Aika suloista jälkkärivinkkiä, s´il vous plaît: Mehiläisen (!!!!) siitepöly on kukkien siitepölyä, jonka mehiläiset poimivat ja pakkaavat täyteen ravinteita. Sitä pidetään yhtenä maailman ravinnerikkaimpana aineena ja ehkä historian vanhimpana ravintolisänä, jota jo nykylääketieteen isä Hippokrates suositteli. Siinä on paljon mm. B-ryhmän ja C-vitamiineja, sinkkiä ja rautaa.
(En muute tiedä, pidetäänkö mehiläisiä yleisesti niin suloisina pikkupörräreinä kuin itse pidän. Viime vuonna alkaneessa epätoivoisessa koirakaipuussani pidin koko kesän kuistin alla asustavia mehiläisiä lemmikkeinäni ja annoin jopa nimen yhdelle, josta tuli vakiokaveri aamujoogahetkiini. Joogapatjalla me köllöttelimme vierekkäin monena aurinkoisen aamuna. Tosin perheeni hieman oudoksui jo silloin tätä ystävyyttämme…)  

Suupielet kääntyivät hymyyn, kun sain CocoVilta kokeiltavakseni Mehiläisen siitepölyä. Olin heti myyty. Pieniä makeita rakeita tekee mieli ripotella vähän joka herkun päälle. Kuitenkin jokaista raetta pitää suuressa arvossa, kun tietää siihen mehiläisisltä kuluneen työmäärän ; )


Erityisen arvokkaana pidän CocoVin siitepölyn mehiläisystävällistä tuotantotapaa. Siitepölyä kerätään mehiläispesän suulle laitettavan suodattimen avulla. Ja entäs tämä ; )!!: Pesään saapuvien mehiläisten jaloista pesän ulkopuolelle tippuva pöly otetaan talteen. (Voin vain mielessäni nähdä pikkuisen siitepölypilven putoavan, kun pieni pörröinen mehiläinen hieraisee jalkojaan yhteen). Suodatin kerää vain vähän siitepölyä ja noin 90% siitä jää mehiläsiten omaan käyttöön.

Olen ripotellut siitepölyä erilaisiin jälkkäreihin, kermavaahdon päälle ja smootheihin. Tässä pikaisesti  valmistuvassa superannoksessa sekoitin turkkilaiseen jogurttiin raakakaakaojauhetta ja supermakeaa. Nostin sitä nokareen lautasille. Asettelin ympärille hedelmäpaloja ja kukan keskustaksi tietysti siitepölyä ja lisäksi CocoVin kaakaonipsejä.

P.S. Mehiläissiitepöly kruunaa myös Haltiassa pidettävän neljän ruokalajin villiruokaillallisen jälkiruoan, joka kokonaisuudessaan sisältää: väinönputkivanukasta, punajuurihunajaa ja mehiläisten keräämää siitepölyä <3

Jos haluat osallistua keittiömestari – villiruokaguru Sami Tallbergin villiruokaluennolle ja -illalliselle Haltiassa 7.3. käy jättämässä kommenttisi arvobtapostaukseen. Siellä on ohjeet myös lippujen ostolle, jos haluat varmistaa osallistumisesi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *