Mehevät ja terveelliset tuplasuklaa-banaani muffinssit

Mehevät ja terveelliset tuplasuklaa-banaani muffinssit tarjotinsuklaakuivat-aineet pellilla pinnatverso-ja-aineet

Mikä voisi olla ylellisempää aamulla tai iltapäiväteellä kuin syntisen hyvät suklaamuffinssit? Ehkä vielä se, että tietää niiden olevan täynnä vain terveellisiä ja hyvää tekeviä ja ravinnerikkaita aineita. Nämä tuplasuklaa-banaani muffinssit ovat ehkä omia suosikkejani ja näillä aineilla tehtynä myös jokainen suupala on terveellinen ♥. Olen korvannut kaikki viljat härkäpapu- ja mantelijauheilla sekä banaanilla ja makeutuksen ravinnerikkaalla Agave siirapilla.

Tosin yhtä hyvin voit korvata käyttämäni aineet perinteisilläkin versioilla: mantelijauheen omilla suosikkijauhoillasi ja Agave siirapin hunajalla tai haluamallasi makeutuksella. Agave on erittäin ravinnerikasta ja sillä on matalampi glykeeminen indeksi kuin hunajalla eli se ei nosta verensokeria samanlaisena piikkinä. Ilman hiilareita voit makeuttaa stevialla, jota tarvitset vain hippusen. Näitä voit ostaa esim. Ruohonjuuresta.

Verson Härkäpapurouheseosta saa kaikista yleisimmistä ruokakaupoista ja -ketjuista ja sitä pidän aina kaapissa varalla korvatakseni osan leivontajauhoista sillä. Jauhaisen sen nopeasti (muutamassa sekunnissa) tehosekoittimessa ja sekoitan muihin aineisiin lisätäkseni kasviproteiinia ja hyviä kuituja. Härkäpavut kerätään suomalaisilta lähitiloilta ja proteiinilisänä rouheseoksessa on vielä herneproteiinia, jota elimistö pystyy hyödyntämään hyvin.

Muut Verson tuotteista tehdyt reseptit, joissa olen käyttänyt härkäpaputuotteita löydät täältä. Nämä herkkumuffinssit sopivat myös vegaaneille ja tarjoavat hyvän satsin proteiineja, hyviä öljyjä ja kuituja urheilijoiden tai kasvavien lastenkin ruokavalioon – ja luonnollisesti ihanan herkkuhetken ihan jokaiselle.

Mehevät tuplasuklaa-banaani muffinssit

12 muffinssia

3 dl mantelijauhetta

1 dl härkäpapu rouheseosta (jauhaistuna tehosekoittimessa hienoksi)

1/4 dl kaakaojauhetta (raaka- tai leivonta-)

hippusen (1/4 tl) merisuolaa

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

3 kananmunaa

1/2 dl kookosöljyä (tai oliiviöljyä) juoksevana, lämmitä vesihauteessa

1/2 dl Agave siirappia (voit korvata samalla määrällä hunajaa tai vaihtoehtoisesti stevialla vähempi hiilariseen versioon)

2 tl vaniljauutetta

3 muussattua banaania

1 dl kaakaonibsejä ja kaakaomassaa (yhteensä)  (voit korvata murustetulla tummalla suklaakka)

koristeluun banaanisiivut ja kaakaonibsejä

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Jauhaise Härkäpapurouheseos tehosekoittimessa hienoksi.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.
  4. Sekoita keskenään toisessa kulhossa munat, kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljamauste, muussatut banaanit ja vispaa kevyeksi ja kuplivaksi.
  5. Sekoita joukkoon kaakaonibsit (tai suklaamurut).
  6. Asettele muffinssivuoat ja kaada niihin taikina. Laita pinnalle banaanisuikaleet ja ripottele kaakaonibsejä.
  7. Paista 25-35 min.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *