Mehevät mustikka-suklaa muffinssit (sokeriton, viljaton)

Mehevät mustikka-suklaa muffinssit (sokeriton, viljaton)

Mehevät mustikka-suklaa muffinssit (sokeriton, viljaton)


Paras mustikka-aika on täällä! Olen poiminut joka päivä nopeasti litran mustikoita ihan sellaisenaan tai luonnonjogurtin kanssa syötäväksi. Nyt keräsin niitä vähän enemmänkin ja kaivoin samalla esille tämän lempimustikkamuffinssireseptini.

Tässä yhdistin 3 herkkuani: suklaan, mustikat ja muffinssit,  ja lopputuloksesta tuli vielä parempi kuin odotin. Mustikan maku on näissä päällimmäisenä, koska sekä taikinassa että pinnalla on reilusti mustikoita. Kaakao sopii siihen hyvin ja sitä täydentää vielä vivahdus banaaniin ja vaniljaan.

Toki taikinaa voi soveltaa oman maun mukaan, mutta tämä resepti on täysin ilman jauhoja. Silloin se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, samoin kuin maidottomaan ja sokerittomaankin. Mentelijauheesta, aidosta kaakaojauheesta, kananmunasta, marjoista ja hedelmistä saa runsaasti proteiineja, hivenaineita hyviä öljyjä ja vitamiineja eli oikeastaan nämä herkkuleivonnaiset ovatkin ihan terveysruokaa ♥. Ostin raakakaakaon ja agavesiirapin Ruohonjuuresta. Muut aineet ovat tavallisesta ruokakaupasta.
Mehevät mustikka-suklaa muffinssit (sokeriton, viljaton)
12 muffinssia

3 dl mantelijauhetta

1 dl kookosjauhoja

1/4 dl kaakaojauhetta (raaka- tai leivonta-)

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kanelia

3 kananmunaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl Agave-siirappia (maista sopiva makeus, voit korvata samalla määrällä hunajaa tai vaihtoehtoisesti stevialla tai haluamallasi makeutuksella)

2 tl vaniljauutetta

1 muussaatu banaani

3 dl  pakastemustikoita taikinaan ja pinnalle

2 rkl cashew -voita (cashew nut butter esim. Ruohonjuuresta)

Kookoshiutaleita

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.
  3. Sekoita keskenään toisessa kulhossa munat, kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljamauste, muussattu banaani ja vispaa kevyeksi ja kuplivaksi.
  4. Sekoita joukkoon jäiset mustikat. Säästä 1 dl koristeluun.
  5. Asettele muffinssivuoat ja kaada niihin taikina.
  6. Laita jokaisen muffinssin pinnalle teelusikallinen cashew-voita.
  7. Paista 20 min.
  8. Lsää pinnalle mustikoita ja kookoshiutaleita ja paista vielä 5 min.
treeni-ja-ravinto kasvisruoka gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *