Makeanhimoon terveelliset Suklaa Bliss balls -pallerot

MAKEANHIMO JA SYKSY kuuluvat yhteen.
Todennäköisesti universaalein herkuttelun kohde ovat erilaiset suklaaleivonnaiset. JA KYLLÄ, niitä voi tehdä myös heposti ja terveellisesti, silti yhtä herkullisesti. Tämän viikon herkkuideani on Suklaa Bliss balls -pallerot, jotka ovat yhtä aikaa pieniä herkkupaloja ja suuria terveyspommeja.
Bliss Ballsit ovat raakaruokaa eli kaikki terveelliset aineet säilyvät (ilman kuumennusta) ja edes leivontavaihetta ei tarvita. Aineet vain pyöritellään palleroiksi ja jätetään 10 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään, tosin ainakin minulla ensimmäiset maistiaiset tipahtivat suuhun välittömästi. Näitä herkkuja voikin napostella hyvällä omallatunnolla ja pitää jääkaapissa makeannälän varalle.
Palastelin taikinan pohjaksi banaania, avokadoa ja kuivattuja taateleita, joista poistin kivet. Sekaan lisäsin reilusti vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiineja kotimaisen Verson härkäpapurouheseoksen,   raakakaakaon, Smoothie mixin sekä kookosjauheen muodoissa. Nesteeksi lisäsin mantelijuomaa sen verran, että sain taikinan sekoitettua blenderissä (välillä lusikalla alaspäin painellen).
Pyörittelin käsin taikinan palleroiksi kuin lihapullat ja lopuksi kierittelin valmiit bliss balls-pallerot kookoshiutaleissa. Sitten hetkeksi viileään hyytymään.

 

Nämä herkut sopivat useimmille. Ne ovat sokerittomia, pähkinättömiä, laktoosittomia, lähes viljattomia*, vegaaneille sopivia ja superterveellisiä, eli juuri sellaisia, joita voi jääkaapissa pitää aina pienenä varastona, kuten edeltäjiään porkkanakakun makuisia bliss ballseja. Härkäpapurouheseos tekee niistä proteeinipitoisia ja hyväkuituisia välipaloja perheen pienimmille ja himosporttaajillekin. Tai sitten vain omaan hellittelyhetkeen kenelle tahansa makeannälkäiselle <3 
*lukuunottamatta pientä ohramallasuuteosuutta härkäpapurouheseoksessa

Aikaisemmat inspikseni ihanista kotimaisista ja terveysvaikutteisista Verso-tuotteita: Granola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Salaatti granolasta ja kaaleista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas.

 

Herkullista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

Makeanhimoon terveelliset Suklaa Bliss balls -pallerot
(n. 14 kpl)

2 avokadoa
1 banaani
1 dl Verso härkäppu rouheseosta
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl Smoothie Mixiä
1 dl pilkottuja kuivattuja taateleita
kookoshiutaleita pinnalle
mantelijuomaa sen verran, että sekoitus onnistuu (n. 0,5 dl)

Jauha pikaisesti härkäpapurouheseos hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita. Pysäytä välillä ja paina taikinaa alaspäin lusikalla. Lisää mantelijuomaa vain sen verran, että saat taikinan sekoittumaan. Nostele lusikalla sopivia kekoja ja pyöritä ne käsin palleroiksi. Kaada lautaselle kookoshiutaleita ja pyörittele pallerot siinä. Anna jähmettyä viileässä n. 10 min. ja nauti.

Yhteistyössä Verso Food 
Kommentit (4)
  1. Sari Sweet Food O`Mine
    24.1.2016, 21:47

    Kiitos, menee kokeiluun!

  2. inspirations
    25.1.2016, 12:18

    KIVA! Täällä on tehty jo monta satsia ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *