Luonnonkosmetiikkaa ja tuoksuasiaa

HYVÄÄ LAUANTAIPÄIVÄÄ. Ihanaa, verkkainen vapaa aamupäivä!! Pitkä aamiainen ja ei mitään kiirettä mihinkään. Sen kunniaksi kuvailin vähän aamutoimien juttuja eli lähinnä luonnonkosmetiikkaa kylppärissä, joogailujen perään <3 Olen pikkuhiljaa siirtynyt entistä enemmän luonnonmukaisiin kosmetiikkatuotteisiin – ja iso plussa myös niille tuotteille, joiden tuotantoketjukin on mahdollisimman ympäristöystävällinen. 
Hyvä esimerkki on CocoVin kookosöljy <3 Samaa ihanaa luomulaatuista neitsytkookosöljyä löytyy meiltä iso purkki keittiöstä smootheihin ja muihin superfood-herkkuihin käytettäväksi ja nyt myös tämä kätevä 250 ml purkki kylppäristä meikinpuhdistusaineeksi. Voin käsi sydämellä sanoa, että tämä on miellyttävin ja tehokkain puhdistusaine, jota olen käyttänyt. Hieron sitä kasvoihini kuten puhdistusmaitoa ja voitelen oikein kunnolla myös silmät, pesen runsaalla vedellä pois ja pyyhin pyyhkeellä. Tarpeen mukaan, jos ripsarin tai silmämeikin jäämiä jää, toistan käsittelyn ja viimeistään silloin kasvot ovat puhtaat ja miellyttävän tuntuiset. Ensimmäinen putsaaja, joka ei kirvele silmiä lainkaan, vaan päinvastoin voitelee niitä miellyttävän ihanasti pesun yhteydessä. Ja voiko olla ihanampaa ajatusta puhtaasta ihonhoidosta kuin käyttää samaa tuotetta kasvoihin, jota myös syö!! 
Toinen kylppärin jokapäivän lempparini juuri nyt on Nuxen 24 h kosteusvoide, jota käytän aamuisin päivävoiteena. Sen mieto ja raikas tuoksu ja koostumus on täydellisen miellyttävää ja se kosteuttaa juuri sopivasti ihoani. Hullareiden myyjä sai minut tutustumaan tähän ranskalaiseen luonnonkosmetiikkasarjaan ja ainakin ensimmäinen tuote on niin lupaava, että seuraavaksi voisin kokeilla Nuxen hieman tehokkaampaa ja paljon kehuttua seerumia niihin väsyiltoihin, joita tästäkin viikosta on löytynyt useampia. 
Jotenkin huomaan luonnonkosmetiikan suurimman hyödyn puhdistustuotetissa. Siksi tuo kookosöljy onkin nykyään ihan vakiotuotteeni päivittäisessä puhdistuksessa. Jo aikoja sitten kosmetologi ilmoitti minulle tylysti, että vaikkei minulla ole erityisen herkkä iho, kuperoosaa yms. on silti perinteinen mekaaninen kovia hippuja sisältävä kuorinta-aine ehdoton NO NO, ihoa kuluttava ja rasittava. Ja ihan totta, vaikka valitsisin kuinka miedon kuorinta-aineen, on iho sen jälkeen vähän liiankin kuorittu. Ainoa oikea kuorinta minulle on biologinen kuorinta-aine, ilman mitään rakeista rakennetta. Se oikeasti uusii hellävaraisesti ihon, poistaa pintakuollutta ihoa jättäen kuitenkin pehmeän ja hoidetun fiiliksen. Ihanan  tuotteen tehokkaaseen puhdistukseen ja kuorintaan pari kertaa viikossa olen löytänyt Jurliquen Fruits Entsyme Exfoliator-puhdistusaineesta. Se on hedelmäpohjainen ja miellyttävä, naamiomainen kavohoito. Se pestään pois pienen vaikutusajan jälkeen ja iho jää todellakin pehmeäksi, kuorituksi ja hoidetuksi.  
Ihon puhdistamisen lisäksi yritän muistaa puhdistaa tarpeeksi usein siveltimet. Ne ovat ihon kanssa koko ajan tekemisissä ja keräävät pöpöjä. Sieltimien puhdistus pitäisi olla vähintään viikottainen operaatio – lähinnähän sekin on vain muistamisesta kiinni. En halua tuhlata siveltimien pesuun  ihonpuhdistusaineitani, vaan niitä varten kylppärini kaapista löytyy erikseen Macin juuri siihen tarkoitukseen tehty Brush cleanser. Se on erittäin riittoisa, sama pullon on ollut käytössä minulla jo ikuisuuden, vaikkei edes puoliväli ole vielä lähellä.
Ihoahan pitää ruokkia ja hoitaa kosmetiikan, levon, hyvän ravinnon ja ulkoilman lisäksi myös mielen rentouttamisella. Sitä tuo aamuihini yleensä arkisinkin ystävältä saadun ihanan miellyttävän tuoksuisen kynttilän lepatus.

Tuoksut ovatkin minulle tärkeä juttu. Olen itse asiassa aika yliherkkä kaikilta aisteiltani. Herään pieneenkin ääneen ja valoon ja jopa tuoksuun. Tarkkailen ympäristöäni liiankin tarkkaan tahattomastikin. Vähänkin liian voimakkaat ja minua miellyttämättömät tuoksut nostavat aika nopean inhokkireaktion. Toisaalta, nautin todella paljon miedoista, aidoista ja miellyttävist toksuista. Aivomme toimivatkin niin, että liian monen tuoksun summa  jättää aivot ikään kuin hälytystilaan, kun ne yrittävät selvittää mistä tuoksun alkuperässä on kyse ja miten siihen pitäisi reagoida. Tämä taas laukaisee aika nopeasti päänsäryn tai vähintään stressireaktion. 

Tämä on myös yksi syy, miksi suosin kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaa. Saan nauttia synteettisten ja monimukaisten tuoksujen sijasta miellyttävistä tuoksuista, joiden lähde on aito ja selkeä ja jotka tuottavat minulle yksinomaan nautitoa. Yksi lempparini on yksinkertaisesti nuorten ruusunnuppujen herkkä tuoksu, jota suihkuttelen kasvoilleni usein joogan rentoutuksessa, nukkumaan mennessä tai vain kylppärin ohi kulkiessani kauniista lasisesta Jurliquen kosteuttavasta ja hoitavasta Rosewater Balancing Mist-pullosta. Jurliquen sivuilla on muuten hyvä tuoteopas, josta löytää helposti juuri omalle ihotyypille sopivimmat laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet. 

Nyt mies odottaakin jo malttamattomana lauantailenkille lähtöä. Ihanaa päästä taas valoisaan aikaan uloilemaan, rentouttavaa lauantaita!

*CocoVin neitsytkookosöljy ja Jurliquen tuotteet saatu blogiin.

Kommentit (1)
  1. Niina/ Pikku-Bambin Blogi
    26.5.2015, 13:43

    Tosi kiva postaus! Itsekin kirjoittelen hyvin paljon samoista aihepiireistä, kuin sinä, joten mielenkiinnolla olen lukenut blogiasi sen nyt (vasta) löydettyäni. Olen hiljalleen siirtynyt käyttämään yhä enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikkaa ja ihoni voi paremmin, kuin aikoihin. Ja mitä tuoksuihin tulee, tavalliset hajuvedet, tuoksukynttilät ym. synteettiset tuoksut eivät sovi minulle lainkaan, mutta luonnonkosmetiikassa tuoksut eivät ärsytä/herkistä. Jännä juttu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *