Luomuviinejä ja loimulohta

Edellisessä postauksessa loimuteltiin ystävien kanssa lohta illallispöytään. Simppelin dinnerin aloitti loimutellessa syödyt alkupalat hunajamelonien ympäri kiepsatetuilla  parmankinkkusiivuilla.

Loimutettu lohi onnistuu aina varmasti ja jo sen valmistelu on hauskaa. Yleensäkin pyrin simppeleihin menuihin, kun käymään tulee hyviä ystäviä – paitsi silloin kun on useampi tunti aikaa kokkailuun ennen iltaa. Muuten ruokaa voidaan valmistaa yhdessäkin tai niin kuin nyt, pääruoka kypsyy, kun alkupaloja syödään.

Pyrin myös siihen, että ruoka olisi aina hyvää – millä tarkoitan ravinnerikasta. Ei ole enää onneksi kovin yleistä, että vierailuilla tarjotaan vehnäjauhoja kaikissa mahdollisissa eri muodoissa. Kun meilläkin yleensä juniorit tulevat suoraan treeneistä ruokapöytään, oli sitten koolla vain oma perhe tai ystäväjoukko, pitäisi vatsa saada täyteen ihan kunnollisesta ruuasta. Lohi eri muodoissaan sopii hyvin niin arkeen kuin viikonloppuunkin.
Sain blogiin Parés Baltalta luomuviinejä ja nyt oli täydellinen ilta nauttia ne hyvässä seurassa. Monien ruokien kanssa on hyvä tarjota vaihtoehtona puna- ja valkoviiniä ja on aina kätevää, jos saman brändin alta voi ostaa molemmat, kuten tästä Savia Vivasta. Jo 1790 perustettu espanjalainen Parés Baltan tila on edelleen perheyritys. Savia Viva tarkoittaa elämännesteitä, jotka virtaavat köynnöksiä pitkin ja välittävät rypäleiden kautta viiniin maaperän luontaisen aromikkuuden. Keinotekoista lannoitusta ei tarvita viljelmillä, joita laiduntaa talvisin yli tuhat lammasta. 
Punainen Savia Viva Familia Tinto on keskitäyteläinen omaan makuuni hyvin sopiva viini. Maku ja tuoksu ovat pehmeän hedelmäisiä ja mausteisia. Se on monipuolinen luomuviini, joka sopii hyvin illanistujaisviiniksi sekä erityisesti erilaisiin liharuokiin, vaikka yrttiiseen lampaaseen, grillattuun possuun tai juurikin savuiseen loimuloheen.

Valkoinen Xavia Viva Xarel-lo on kuiva, sitruksinen ja hennon mausteinen ja  sopii siten erityisesti rasvaisen kalan, äyriäisten ja salaatti- ja kasvisruokien kanssa tai sitten ihan seurusteluviiniksi. Molemmat luomuviinit olivat hyviä valintoja loimulohen seuraksi ja tulevat jakossakin löytämään tiensä ruokapöytäämme.  Hyviä viinivinkkejä joulunkin ajaksi löytyy muuten täältä. 

Hei, ainakin asteittainen joululomaan siirtyminen on selvästi alkamassa. Monet starttaavat jo  tänä viikonloppuna joulun viettoon ja meilläkin aletaan jo rauhoittamaan työtahtia. Suunnitelmissa olisi  joulun aikaan paljon rentoutumista, ulkoilua, hyvää oloa ja nautiskeluhetkiä hyvässä seurassa. Hyvää perjantaita!
*Luomuviinit saatu blogiin vanhalta espajalaiselta perhetilalta, Parés Baltalta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *