Lovely food markets in Paris

Kaupunkimatkoilla poikkeamme aina mielellämme paikallisille ruokamarkkinolle. Oikeastaan haluaisin aina ostaa ruoka-aineet toreilta, kauppahalleista tai markkinoilta, joissa myydään paikallisten tuottajien lähiruokaa. Pariisissa jokaisella alueella on omat pienet tai isommat markkinat, joita varten ei usein ole mitään varsinaisia aukioita tai toripaikkoja, vaan torikojut ja -pöydät pystytetään suoraan kaduille ja jalkakäytäville.
Törmäsimme oikeastaan ihan sattumalta hotellimme naapuruston ruokamarkkinoihin Rue Ponceletilla, ihan pari korttelia hotellistamme. Markkinoilla oli lähinnä paikallisia ostamassa tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, sieniä, kalaa ja äyriäisiä ja viinejä.

Ruokamarkkinoiden raikkaat värit, huolettomat asetelmat ja kauniit puulaatikot, niinisäkit ja korit luovat houkuttelevan maalaisympäristön ja leppoisan tunnelman. Jos asuisimme huoneistohotellissa, jossa olisi keittiö, olisin varmasti ostanut paperikassillisen tuoreita herkkuja ja picnic-aineita, nyt tyydyimme vain silmänruokaan ja muutamaan hedelmiin.
Hedelmien ja vihannesten hinnat olivat aika samaa luokkaa kuin Helsingin Kauppatorilla tai Hakaniemen Kauppahallissakin. Valikoima oli paljon Suomea laajempi ja kaikki hedelmät houkuttelevan värisiä auringossa kypsyneitä herkkupaloja.

Matkalla on kivaa tutkia rauhassa ympäristöä ja tehdä uusia löytöjä. Markkioille poikkeamisesta aukesi meille monta uutta kivaa löytöä. Koko torilta lähtevä alue oli kaunista ja tunnelmallista ja löysimme sieltä kivoja kävelyreittejä, upeita taloja ihasteltaviksi, rentoja terasseja, pieniä kauppoja ja houkuttelevia ravintoloita. Meillä on usein matkoilla tapana verrata alueita saman tyyppisiin Helsingin alueisiin ja tästä ympäristöstä syntyi meille hetkessä mielikuva Töölöstä. 

Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *