Lomalle laskeutumista

LOMATUNNELMA.  Juuri nyt on vaan niin hyvä olla. Avoimesta parvekkeen ovesta kuuluu hiljaa rento kreikkalainen musiikki ja jostain kauempaa koiran hakuntaa. Tuuli heiluttelee verhoa ja tytär lorisuttelee suihkussa. Torstaina savuimme aamukolmen heräämisen ja lenon jälkeen Kreikan aurinkoon – aamupäivän vasta alkaessa täälläkin. Lähikylään tuli heti alustavasti tutustuttua ja vähän kuvailtuakin kreikan kaunista valoa – ja yksinkertaisesti laskeuduttua  rauhallisesti lomatunnelmaan. En olekaan naismuistiin ollut niin väsynyt kuin ensimmäisenä lomailtana ja ihanan illallisen jälkeen nukuin kuin pikkulapsi heti silmät suljettuani aamuun asti – ja aamulla vielä muistin, että oikea uniruletti oli pyörinyt päässä koko yön. Sen jälkeen mieli onkin ollut rauhallisen seesteinen.
MAKUJA. On vain aina ihan mahdotonta muistaa, miltä juuri puusta poimittu appelsiini, paikallinen auringon alla kasvanut vesimeloni, tuoreista vihanneksista ja oikeasta fetasta tehty salaatti ja tuore Välimeren kala maistuvat. Juuri täydellistä ruokaa minun makuuni ja Kreikan alkukesän auringon alle. Vähän vaikeaa ymmärtää, miksi turistit syöttävät pienille lapsille ranskalaisia ja lihapullia, mutta toisaalta kukin syö juuri kuten parhaaksi näkee ja tekee asioita, jotka tekevät itsensä onnelliseksi…
IHMISIÄ. Olemme nyt huomioineet paikallisen erityisen ystävällisyyden. Ja miettineet johtuuko se aikaisesti ajankohdasta – kunnon sesonkihan on vasta myöhemmin – vai kasvaneesta kilpailusta vai mistä. Hyvää, asiallisen ystävällistä ja kohteliasta palvelua saa kaikkialla. Ei siis mitään perään huuteluita tai tyrkytyksiä, vaan ihan päinvastoin, ihmiset ovat rennon hyväntuulisia ja selvästi tekevät kaikkensa matkailijoiden viihtyvyyden eteen. Paikat ovat supersiisissä ja kauniissa kunnossa, ruoka ensiluokkaista, hinnat yllättävän edullisia ja kaikkialla yksinkertaisesti tosi kiva fiilis. 
Nyt suihkun lorina lakkasikin ja on siis minun vuoroni. Kivaa ja hyäntuulista viikonloppua!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *